Iz Sonyja stižu prijenosni SSD-ovi iz SL-E serije

Sony je predstavio nove prijenosne SSD-ove iz serije SL-E koje odlikuju male dimenzije te veliki kapacitet i sigurnost podataka

Stjepan Bilić subota, 5. svibnja 2018. u 06:30

Sony je predstavio nove prijenosne SSD-ove iz serije SL-E koje je namijenio poslovnim korisnicima poput arhitekata, inženjera i istraživača. Posebnost ove serije naspram drugih je u malenim dimenzijama (SSD-ovi su manji od kreditne kartice) i povećanoj sigurnosti podataka.

Dimenzije kućišta su samo 80 x 47 x 11 milimetara, a težina samo 50 grama. Što se kapaciteta tiče kupcima je Sony pripremio tri modela – od 240 GB, 480 GB i 960 GB. Brzina zapisivanja novih podataka na SSD iznosi do 520 MB/s, dok je pristup ranije zapisanim podacima nešto brži – do 540 MB/s.

Kućište je izrađeno od aluminija i zahvaljujući rebrastom uzorku na površni uspješno odolijeva skupljanju otisaka prstiju. Da li je SSD u upotrebi vidljivo je putem diskretne LED-ice. Za komunikaciju s računalom SSD koristi USB 3.1 Gen 2 sučelje, a na isto se spaja putem USB-C porta.

Za korisnike koji ne žele da im se može lako pristupiti datotekama Sony uz SSD isporučuje i softver ENC DataVault Lite pomoću kojeg se mogu kreirati i zaporkom zaštiti particije uz 256-bitnu AES enkripciju.

U prodaji će se pojaviti tijekom svibnja po cijeni od 169 eura (240 GB), 289 eura (480 GB) i 499 eura (960 GB). Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača.