Japan Display radi na zaslonu za VR headsetove od 1001 ppi-ja

Japan Display Inc. (JDI) je najavio novi 3,5-inčni zaslon za VR headsete koji se ističe po gustoći prikaza od 1001 točke po inču, latenciji od 2,2 milisekunde i frekvenciji osvježavanja od 120 Hz

Matija Pavlić nedjelja, 13. svibnja 2018. u 13:00

Tvrtka Japan Display Inc. (JDI) najavila je kako radi na novom zaslonu specifično namijenjenom ugradnji u buduće VR headsetove.

Novi zaslon ističe se po činjenici da je to LCD zaslon s dijagonalom od 3,5 inča te gustoćom prikaza koja iznosi 1001 točku po inču. U tvrtki su ranije razvijali zaslon s gustoćom prikaza od 803 točke po inču to tijekom faze planiranja uočeno je da takva gustoća prikaza nije dovoljna za primjenu u budućim VR uređajima.

Novi zaslon također donosi nisku latenciju od 2,2 milisekunde, frekvenciju osvježavanja od 120 Hz te nižu energetsku potrošnju u odnosu na aktualne modele zaslona na tržištu.

Postoji mogućnost da se ovaj zaslon nađe u headesetu koji će se moći nabaviti uz Sonyjevu buduću PlayStation 5 konzolu, s obzirom na to da je JDI zajednički projekt tvrtki Sony, Hitachi i Toshiba.