LG ima patent za smartphone sa 16 kamera sa stražnje strane

LG je patentirao sustav koji uključuje ugradnju čak 16 kamera sa stražnje strane mobitela koje na neki način mogu poslužiti i kao selfie kamera te bi mogle biti ugrađene u LG-jev savitljivi mobitel

Matija Pavlić ponedjeljak, 26. studenog 2018. u 06:00

Mnogi proizvođači pametnih telefona bave se dizajnom koji uključuje sve više kamera na samom uređaju. Mobilni uređaji s tri stražnje kamere polako postaju standard, a u posljednje vrijeme na tržište stižu i modeli s četiri kamere sa stražnje strane (Samsung Galaxy A9 2018), dok su u planu i modeli s pet kamera sa stražnje strane (na primjer budući Nokia 9 pametni telefon tvrtke HMD Global).

Prema pisanju nizozemske internetske stranice LetsGoDigital, južnokorejski LG u budućnosti namjerava ići korak dalje te je podnio zahtjev za patentom pri američkom Patent and Trademark Office (USPTO) u kojem se opisuje mobilni uređaj s čak 16 kamera sa stražnje strane.

Korisnici će neposredno prije okidanja fotografije moći izabrati i kombinirati više leća ili pak nakon okidanja više različitih dijelova fotografije koje su snimljene različitim kamerama kombinirati u jednu fotografiju ili GIF. Spomenutih 16 kamera moći će se iskoristiti i za snimanje selfie fotografija s obzirom da se u patentu spominje mogućnost ugradnje nekakvog zrcala ili sekundarnog zaslona.

Standardna kamera s prednje strane moći će se iskoristiti za video pozive i snimanje klasičnih selfie fotografija. Također, spominje se i touchpad sa stražnje strane mobilnog uređaja te mogućnost da ova konfiguracija s 16 kamera bude ugrađena u budući LG-jev savitljivi mobilni uređaj.