Pete Lau: OnePlusov 4K pametni televizor bit će bogat opcijama

Glavni izvršni direktor OnePlusa, Pete Lau, je u intervjuu za PC Magazine objasnio razloge zašto se tvrtka prvenstveno poznata po smartphoneima odlučila na predstavljanje 4K pametnog televizora

Matija Pavlić srijeda, 19. rujna 2018. u 06:00

Glavni izvršni direktor OnePlusa, Pete Lau, dao je intervju za PC Magazine u kojem objašnjava zašto njegova tvrtka koja je dosad bila poznata isključivo po pametnim telefonima i pripadajućim gadgetima odlučila na tržištu predstaviti svoj 4K pametni televizor.

Njihov televizor neće biti zamišljen kao televizor u klasičnom smislu kao uređaj za reprodukciju video sadržaja već i kao nešto mnogo više, multimedijalni hub koji će moći upravljati drugim uređajima pomoću glasovnih naredbi na primjer za kontrolu klimatizacijskog uređaja (doći će s implementiranim virtualnim asistentom).

Bit će u stanju iskoristiti dostupan 4K LED zaslon i zvučnike za prikaz različitih korisnih informacija kao što je trenutačno vrijeme, vremenska prognoza, unutrašnja temperatura. Također, ističe se jednostavna komunikacija televizora s mobilnim uređajima, dugotrajna podrška u vidu softverskih nadogradnji te suradnja s developerskom zajednicom.

Sam televizor na tržištu se očekuje u prvim mjesecima iduće godine, a realizirat će ga OnePlusov vanjski partner.