U učenju engleskog jezika japanskim školarcima će pomagati roboti

Japansko ministarstvo obrazovanja pokrenulo je program podučavanja engleskog jezika za tamošnje učenike koji između ostalog predviđa i uporabu robota u školama

Matija Pavlić ponedjeljak, 20. kolovoza 2018. u 06:00

Japansko ministarstvo obrazovanja objavilo je kako namjerava u tamošnje škole uvesti robote koji će u kombinaciji s pridodanom umjetnom inteligencijom japansku djecu podučavati engleski jezik.

Istraživanja su pokazala kako japanska djeca ne postižu zadovoljavajuće rezultate što se tiče znanja engleskog jezika u govoru i pismu zbog čega je smišljen ovaj program, koji će biti eksperimentalan kroz iduće dvije godine. Početak testnog perioda zakazan je za travanj iduće godine, a njemu bi trebalo sudjelovati 500 japanskih škola.

Program osim robota kao ispomoć u učenju engleskog jezika predviđa i razne aplikacije za učenje te povremene online konverzacije učenika s izvornim govornicima engleskog jezika.

Kako ministarstvo nema dovoljno sredstava za angažiranje izvornih govornika engleskog jezika na licu mjesta u japanskim školama, program predviđa dodatnu edukaciju u podučavanju engleskog jezika za domaće (japanske) učitelje i nastavnike.