ZTE uspješno testirao 5G mrežu i kreće u njezinu komercijalizaciju

ZTE je objavio kako je uspješno testirana 5G mobilna mreža te kako u drugoj polovici godine kreće u ograničenu komercijalizaciju, a iduće godine u širok program izgradnje infrastrukture

Matija Pavlić ponedjeljak, 13. kolovoza 2018. u 01:25

Tvrtka ZTE na putu je oporavka nakon opoziva zabrane kupovine američkih proizvoda te nastavlja sa svojim normalnim poslovanjem te radom na razvoju novih tehnologija.

Ovaj puta to je daljnji napredak na području tehnologije 5G mobilnih mreža u čijem razvoju i promociji ZTE sudjeluje od samog početka. Kineska tvrtka objavila je kako je uspješno testirala 5G mrežnu tehnologiju u Kini u sklopu treće faze nacionalnog testiranja komunikacijske matrice provedenog 20. srpnja ove godine.

Testiranja 5G tehnologije u Kini inače provodi grupa za promociju tehnologije sastavljena od predstavnika industrije te od kineskog ministarstva za informacijske tehnologije.

U ZTE-u ističu da je ova treća faza testiranja bila i posljednja prije početka komercijalizacije ove tehnologije, što je zakazano za drugu polovicu ove godine (u početku je planiran testni ograničeni period komercijalizacije).

Nakon početnog perioda za iduću je godinu planiran širok program komercijalizacije 5G tehnologije, što uključuje i izgradnju infrastrukture (trebalo bi biti dostupno preko 10 tisuća baznih stanica).