Uklonjene poteškoće u radu Tele2 podatkovne mreže

Jučer tijekom poslijepodneva i večeri došlo je do tehničkih poteškoća u komunikaciji unutar 4G infrastrukture kod dijela korisnika Tele2 mreže

Bug.hr četvrtak, 8. ožujka 2018. u 13:20

Uz ispriku svim svojim korisnicima Tele2 nam je poslao i objašnjenje (ne pretjerano detaljno) za poteškoće koje su jučer imali u radu.

Kažu kako su poteškoće primarno bile vezane uz korištenje podatkovne mreže. I dok su otklanjali kvarove, dogodili im se da se veći broj korisnika, koji su imali poroblema s vezom, ponovno krenuo registrirati što je proizvelo dodatno zagušenje. Uslijed velikog broja istovremenih pokušaja ponovne registracije, na mreži se uključio overload protection mehanizam te im se dogodio takozvani „snowball“ efekt.

Tele2 stručnjaci vratili su stabilnost sustava uključivanjem dodatnih kapaciteta u suradnji s partnerima.

Sustav je u međuvremenu dograđen i podržan dodatnim kapacitetima kako bi se u budućnosti izbjegle ovakve situacije. Prema informacijama tehničke službe oko 10% korisnika bilo je povremeno zahvaćeno ovim poteškoćama. Navedene smetnje počele su se pojavljivati jučer oko 16 sati poslijepodne, a u 22 sata navečer su uklonjene.