HAKOM Hrvatskom Telekomu odobrio preuzimanje EvoTV-a uz dodatne uvjete

HAKOM odobrio HT-u preuzimanje HP Produkcije d.o.o. pružatelja Evo TV usluge, pod četiri dodatna uvjeta kojih se novi vlasnik mora pridržavati

Sandro Vrbanus četvrtak, 28. veljače 2019. u 12:00

Hrvatski Telekom objavio je da im je HAKOM odobrio preuzimanje HP Produkcije d.o.o., pružatelja Evo TV usluge, čime je omogućena provedba ranije započete transakcije sklopljene između HT-a i HP-Hrvatske pošte d.d.

HAKOM je bio zatražio dodatna očitovanja od HT-a vezano uz ovu transakciju, želeći pojasniti sve uvjete i osigurati da HT ne dođe u monopolistički položaj. Isto tako ova Agencija bila je nakratko zaustavila cijeli proces zbog prigovora koje su uložili Tele2 i A1.

Konačnom odlukom preuzimanje je dozvoljeno ali su ipak, na prijedlog HT-a, određene i neke mjere s ciljem otklanjanja mogućih negativnih učinaka transakcije na tržišno natjecanje. Poslovni dnevnik prenosi riječi Siniše Đuranovića, starijeg potpredsjednika HT-a, koji je izjavio kako je riječ o četiri uvjeta:

  • HT neće ugasiti EvoTV uslugu do isteka dozvole u listopadu 2021,
  • nakon toga će zatražiti dozvolu za nastavak rada usluge EvoTV,
  • u tom razdoblju će tvrtku HP Produkcija održati kao zaseban pravni subjekt, te
  • u idućih 18 mjeseci HT neće EvoTV prodavati jeftinije u paketu sa svojim fiksnim uslugama nego što bi ga bilo tko mogao kupiti samostalno.

HT je u studenom 2018. godine objavio da je s društvom HP-Hrvatska pošta d.d. potpisao Ugovor o kupnji 100% udjela u društvu HP Produkcija d.o.o., pružatelju Evo TV usluge te da zaključenje transakcije ovisi o regulatornim odobrenjima.

Davor Tomašković, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma, izjavio je: "Iznimno sam zadovoljan ovakvom odlukom. Od potpisivanja ugovora o kupnji vjerovali smo kako navedena transakcija neće negativno utjecati na stanje na tržištu te mi je drago što smo u provedenom postupku predloživši mjere to uspjeli i dokazati."

Vjerujemo kako ćemo korisnicima Evo TV usluge u budućnosti omogućiti još bolju i kvalitetniju uslugu i gledanje kvalitetnog televizijskog sadržaja – poručili su za kraj iz Hrvatskog Telekoma, od danas i službenog vlasnika Pay TV usluge EvoTV.