Netflix: još hrvatskih titlova i preskakanje špice

Dobre vijesti za sve domaće zaljubljenike u serije – Netflix dodaje sve više naših titlova, a uskoro će omogućiti i da preskočite uvod u seriju

Sandro Vrbanus subota, 18. ožujka 2017. u 00:00

Užurbano je, čini se, ovih dana u uredima Netflixa. Netom nakon što se pojavila vijest o tome da će ovaj streaming servis promijeniti način ocjenjivanja sadržaja, korisnici diljem svijeta primijetili su još jedan novitet. Naime, od sada će biti moguće uštedjeti nekoliko sekundi ili minuta i klikanjem na gumb "Skip intro" odmah krenuti na glavni sadržaj epizode serije koju želimo pogledati.

Ova opcija bit će vrlo korisna prilikom uzastopnog gledanja (popularnog binge-anja) više epizoda jedne serije. Ako ste netom pogledali prethodnu epizodu, vrlo vjerojatno vam na početku sljedeće ne treba podsjetnik na ono što se u seriji do tada događalo. Opcija "Skip intro" trenutačno se testira i dostupna je određenom broju korisnika. Provjerite – možda ste i vi među njima.

Netflix pomalo počeo dodavati titlove na hrvatskom

Najveći svjetski servis za streaming filmova i serija, Netflix, početkom prošle je godine postao dostupan u gotovo cijelom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj. Međutim, iako su Hrvati dobili ovaj servis po istoj cijeni kao i korisnici u, primjerice, SAD-u, korisnici cijelo vrijeme imaju dvije osnovne zamjerke. Prva se tiče količine dostupnog sadržaja, kojeg kod nas ima zamjetno manje nego na "velikim" tržištima, a druga je bila nedostatak lokaliziranih titlova.

Od dolaska Netflixa prošlo je godinu dana, a količina sadržaja cijelo je vrijeme, doduše polako, povećavana. Sada, pak, primjećujemo i da je Netflix krenuo s rješavanjem i drugog nedostatka: na sadržaje dostupne u Hrvatskoj počeli su dodavati i hrvatski prijevod.

Za sada su hrvatski titlovi dostupni tek za seriju Fuller House (obje sezone), te za film Mean Streets. Znači li ovaj mali korak naprijed da bismo uskoro više filmova i serija mogli gledati s prijevodom, vidjet ćemo, vjerojatno, uskoro. Imate li pretplatu na ovaj servis, sadržaje s našim titlovima moći ćete pretraživati ovdje.