OnePlus još ne želi savitljive mobitele, no žele televizore, tj. pametne zaslone

OnePlus za sada ne namjerava proizvesti mobitel sa savitljivim zaslonom, no, ideja o vlastitim televizorima ili kako ih oni zovu pametnim zaslonima nije im mrska

Stjepan Bilić nedjelja, 14. travnja 2019. u 13:00

OnePlus se zadnjih godina prometnuo u jednog o popularnijih proizvođača mobitela, ili kako ih oni nazivaju – killerima flagshipa. Kako je u zadnje vrijeme poslalo popularno imati u ponudi i mobitele sa savitljivim zaslonima, postavlja se pitanje – kada će stići jedan takav s logom OnePlusa.

Kako stvari trenutno stoje – neće još neko duže vrijeme. U tehnološkom svijetu to bi se moglo smatrati razdobljem od barem, dvije ili tri godine. Naime, CEO tvrtke, Pete Lau, je tijekom svog izlaganja studentima Europskog instituta za dizajn u Milanu napomenuo kako mobiteli sa savitljivim zaslonom nisu spremni za mainstream tržište.

Prema njemu nije problem samo u visokoj cijeni, već i u tome što takvi mobiteli ne donose ništa bitno drugačije u odnosu na klasične. Ipak, Lau smatra kako savitljivi zasloni imaju potencijala, ali ne u mobitelima, i ne u ovom trenutku.

Lau je također napomenuo kako se OnePlus želi proširiti i na druga područja poput televizora na kojima već rade neko vrijeme. No, oni ih ne nazivaju tako, već pametnim zaslonima. Razloga za to ima dovoljno – prvo, OnePlus televizori ne bi trebali koristiti daljinski upravljač (Lau smatra da su oni zastarjeli) već će njima upravljati AI koji će lako naučiti vlasnikove navike i prema njima pripremiti relevantne informacije.

Osim televizorima, OnePlus se želi baviti i automobilima, točnije njihovom elektronikom, jer izrada cijelog automobila je ipak suviše kompleksna. Zatim, Lau je napomenuo kako tvrtka namjerava raditi i na proizvodima ured koji će biti temeljeni na 5G mrežama, cloudu i umjetnoj inteligenciji.

Od svega navedenog, Lau kaže kako su najdalje stigli s televizorima, no da je unatoč tomu još prerano govoriti o terminima dolaska na tržište. Što se tiče automobilskih i uredskih gadgeta, oni su u planu za koju godinu.