Panasonicovi OLED televizori za 2019. stižu s načinom rada kalibriranim za Netflix

Panasonicovi OLED televizori iz linije za 2019. godinu imat će poseban način rada koji će omogućiti instantnu kalibraciju zaslona za što bolji prikaz video sadržaja s Netflixa

Stjepan Bilić četvrtak, 4. srpnja 2019. u 14:41

Panasonic je objavio kako će njegova linija OLED televizora za 2019. godinu stići s posebnim načinom rada koji će omogućiti kvalitetniji prikaz video sadržaja s Netflixa. Riječ je dakako o mogućnosti instantne kalibracije zaslona na korisnikov zahtjev.

Iz Panasonica navode kako će njihov način kalibriranja biti identičan onomu kakvog koriste autori videosadržaja kada kalibriraju monitore u postprodukciji. Zahvaljujući tomu, prikaz videosadržaja s Netflixa bit će kvalitetniji u odnosu na ostale OLED televizore, drugih proizvođača, koji nemaju mogućnost kalibracije.

"Kvaliteta nam je najvažnija, pa smo oduševljeni što na Panasonicovim OLED televizorima možemo predstaviti način rada kalibriran za Netflix"

Kako korisnici ne vole previše petljati po daljinskom upravljaču Panasonic se potrudio da čitav proces kalibracije bude što jednostavniji. Prema navodima proizvođača bit će dovoljno odabrati samo jednu postavku iz izbornika kako bi se izvršila kalibracija zaslona te kako bi se videosadržaj prikazao onakvim kakvim ga je autor i zamislio, s preciznim bojama, dinamičkim kontrastom i kako kažu – istinskim pokretom.

Način rada kalibriran za Netflix odnosi se na cijeli Netflixov katalog, uključujući serije, dokumentarne i igrane filmove i slično. Primjerice, ljubitelji serije Stranger Things sada će moći iskusiti mračne detalje naopake dimenzije Upside Down kao nikad prije. „Kvaliteta nam je najvažnija, pa smo oduševljeni što na Panasonicovim OLED televizorima možemo predstaviti način rada kalibriran za Netflix. Tako će naši korisnici moći iskusiti izvanredno pripovijedanje s Netflixa na najautentičniji način“, rekao je Rob Caruso, potpredsjednik suradnje s partnerima za uređaje u Netflixu.

Modeli Panasonicovih televizora koji će podržavati najavljenu kalibraciju za Netflix bit će iz serija GZ2000, GZ1500, GZ1000 i GZ950.