Sony predstavio dvije nove serije 4K HDR televizora

Sony je predstavio dvije nove serije 4K HDR televizora – XF83 i XF70 kojima obuhvaća televizore dijagonale od 43 do 70 inča

Stjepan Bilić srijeda, 4. travnja 2018. u 12:55

Sony je predstavio dvije nose serije 4K HDR televizora koje će od ovog proljeća naći na europskom tržištu. Riječ je o serijama XF83 i XF70 koje su opremljene LCD panelima dijagonale od 43 do 70 inča.

Točnije, modeli iz serije XF70 moći će se nabaviti u dijagonalama od 43, 49, 55 i 65 inča, dok su paneli od 60 i 70 inča rezervirani za modele iz XF83 serije. Što se podržanih tehnologija tiče XF70 serija uz 4K HDR rezoluciju podržava i 4K X-Reality PRO, Motionflow XR, ClearAudio+, S-Force Surround, Clear Phase i DSEE tehnologije koje će se pobrinuti za što bolji prikaz slike i što bolju reprodukciju zvuka.

Nadalje, tu je i mogućnost korištenja Wi-Fi mreže za pristup različitim sadržajima preko YouTube, Netflix i sličnim aplikacijama. Dobru podršku za igraće konzole PlayStation 4 i PlayStation 4 Pro nije potrebno posebno isticati budući da sve navedene uređaju u tekstu proizvodi ista tvrtka – Sony.

XF83 serija uz sve gore navedeno ima i dodatne značajke – 4K HDR Processor X1, TRILUMINOS zaslon, Super Bit Mapping 4K HDR, te podršku za glasovno upravljanje, Chromecast i Google Play. Televizori iz obje serije spadaju pod pametne televizore, no XF83 serija je zahvaljujući Android platformi malčice pametnija.

Što se tiče dizajna, obje serije odlikuju se tankim aluminijskim okvirima, mogućnošću boljeg organiziranja kabela (spremanjem unutar postolja, kabeli od prateće opreme i dodatnih uređaja nisu vidljivi).

Sony će na hrvatskom tržištu od svibnja 2018. godine u ponudi imati pametne televizore iz XF70 serije, a od rujna i televizore iz naprednije (Android) XF83 serije. Cijene po kojima će se prodavati za sada nisu poznate.

Više informacija o Sonyjevim novim XF70 i XF83 televizorima možete pronaći na službenim stranicama Sony Hrvatska.