Agritech - Tehnologijom do hrane

Antiglobalisti došli su na svoje. Na primjerima posljedica koronakrize i rata koji se trenutačno vodi u Ukrajini moglo bi se zaključiti da globalizacijski koncept zaista ima određenih slabosti, za koje nitko nije imao predviđeno backup rješenje. Narušeni lanci dobave, prekid dotoka jeftine ruske nafte i nedostatak poluvodiča za izradu elektroničkih komponenti osvijestio nas je koliko ovisimo, ne samo o dalekim zemljama, nego i onima blizu nama

Marina Pavlić petak, 17. lipnja 2022. u 15:15

Antiglobalističke tendencije uglavnom su se pojavile zbog utjecaja koji globalizacija ima na zaposlenost, socijalnu koheziju, deregulaciju, denacionalizaciju i slične pojave. Antiglobalisti bi na popis svojih argumenata mogli dodati i neke druge pojave, čije posljedice danas nikoga ne mimoilaze, a koje djelomično proizlaze iz globalizacije. Nažalost, Europa, kojoj trenutačno nedostaje svega, od rezervnih dijelova za njemačke automobile do čipova za švedske kamere, još je u dobroj poziciji jer joj prijeti skupoća, ali ne prijeti glad, kao nekim drugim fragilnijim dijelovima svijeta.

Članak dostupan pretplatnicima

Kako bi mogao pročitati cijeli članak, moraš biti prijavljen na Bug.hr sa svojim podacima te imati status pretplatnika.

Mreza 7 / 2022 srpanj 2022.

📢 5 godina jamstva

TOP!

KINGSTON

PC memorija, vanjski SSD te USB memorija prepoznate kvalitete po vrhunskim cijenama.

Od 39 kn Kupi


2-smjerni kompaktni zvučnik

FOCAL Super Bird

Zidna montaža (okomito i vertikalno), mogućnost podnog stalka, ABS kučište, 55Hz – 25kHz, 8 ohma, 15 - 150W, 90dB.

1.599 kn 1.999 kn Kupi

3-smjerni stereo zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE320

28 mm aluminijski visokotonac, izvrsne karakteristike disperzije zahvaljujući tehnologiji široke disperzije, 35Hz - 30kHz, 90dB, 8ohma.

12.799 kn Kupi