Digitalno desetljeće EU do 2030. - Quo vadis, Europo?

Posljednje dvije godine iz temelja su promijenile ulogu i percepciju digitalizacije. Digitalne tehnologije postale su prijeko potrebne za rad, učenje, zabavu, druženje, kupnju i pristup uslugama koje se protežu od zdravstva do kulture. Osim toga, metodološki inovativan razvoj mRNA cjepiva koja su nastala u samo godinu dana, skrenuo je pozornost široke javnosti na prednosti disruptivnih inovacija i primjenu novih digitalnih tehnologija

Marina Pavlić četvrtak, 16. prosinca 2021. u 21:00

Pandemija je još jednom potvrdila i slabe točke digitalnog prostora EU, njegovu ovisnost o neeuropskim tehnologijama, nedostatni pristup Internetu i utjecaj dezinformacija na naša društva. U tom svjetlu, Komisija EU predstavila je svoju viziju "Digitalno desetljeće Europe: digitalni ciljevi za 2030.", kojoj je cilj razviti digitalne politike kojima se građanima i poduzećima omogućuje, kako u njoj stoji, da iskoriste antropocentričnu, održivu i prosperitetniju digitalnu budućnost EU. U dokumentu se navodi kako će se Europa morati oslanjati na svoje jake strane, poput otvorenog i konkurentnog jedinstvenog tržišta, čvrstih pravila utemeljenih na europskim vrijednostima, odlučnog djelovanja u pravednoj i uređenoj međunarodnoj trgovini, jakoj industrijskoj bazi i visokokvalificiranim građanima. Istodobno planira uklanjati sve strateške slabosti, osjetljive točke i visokorizične ovisnosti koje ugrožavaju ostvarivanje njezinih ambicija.

Članak dostupan pretplatnicima

Kako bi mogao pročitati cijeli članak, moraš biti prijavljen na Bug.hr sa svojim podacima te imati status pretplatnika.

Mreza 1 / 2022 siječanj 2022.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

Prijenosni BT zvučnik

ACOUSTIC ENERGY Aego BT2

Podržava 4.2 i APT-X nisku latenciju, USB punjač i mikrofon za “handsfree” pozive, dvostruki 2,5-inčni driveri, do 36 sati trajanja baterije, snage 40 W RMS.

1.359 kn 2.299 kn Kupi

On-ear BT slušalice

MARSHALL Major III

Legendarni Marshall zvuk s dinamičkim 40mm driverima koji su prilagođeni za poboljšani odziv basova, do 30 sati bežične reprodukcije, kontrolni gumb, odvojivi 3.5mm kabel, 20Hz-20kHz, 32 ohma.

899 kn 1.099 kn Kupi