Dell proveo vlastito istraživanje o PC gamerima i "otkrio" kako su većina već roditelji

Novo istraživanje koje je naručila tvrtka Dell bavi se modernim gamerima, koji su u 47 posto slučajeva ženskog spola i u 57 posto slučajeva u stabilnoj vezi ili braku

Matija Pavlić nedjelja, 29. travnja 2018. u 21:22

Novo istraživanje o gamerima koje je naručila tvrtka Dell (i podružnica Alienware) odstupa od klasičnih stereotipa koji se obično veže za zaljubljenike u video igre za osobna računala.

Iako je većina gamera muškog spola, ipak je značajan i udio ženskog spola (47% ispitanika), starijih od 30 godina života (40% ispitanika), a prevladavaju gameri koji su u stabilnoj vezi ili braku (57% ispitanika) te imaju djecu (52% ispitanika). Prevladavaju gameri stari između 20 do 30 godina života (48% ispitanika), dok gamera u tinejdžerskoj dobi među ispitanicima ima oko 12%.

Gamerima je iskustvo u igranju PC igara pomoglo i u drugim područjima, tehničko znanje je igranjem igara proširilo 42% ispitanika, strateško razmišljanje unaprijedilo je 39% ispitanika, a koordinaciju očiju i ruku 37% ispitanika.

Najveći broj ispitanika PC igre igra između 6 i 9 sati tjedno, 25% ispitanika izjavilo kako se PC igrama bavi između 10 i 19 sati tjedno, a njih 21% igre igra više od 20 sati tjedno. Oko 37% ispitanika odreklo bi se spavanja za još koji sat igre, 27% jednog obroka, a njih 20% neke proslave, druženja s prijateljima ili druge slične aktivnosti.

Kada ne igraju PC igre, gameri slušaju glazbu (63% ispitanika), provode vrijeme s obitelji (59% ispitanika) odnosno prijateljima (55% ispitanika), dok 46% ispitanika provodi vrijeme u čitanju i pisanju.

U istraživanju je sudjelovalo ukupno 5763 ispitanika iz 11 zemlja svijeta (Australija, Brazil, Kanada, Kina, Francuska, Njemačka, Indija, Japan, Novi Zeland, Velika Britanija i SAD).