Facebook: Rastu prihodi i broj korisnika

U novom Facebookovom financijskom izvješću za četvrti kvartal ove godine vidljivo je usporavanje trenda rasta broja korisnika, ali unatoč tome i rast prihoda

Matija Pavlić četvrtak, 1. veljače 2018. u 20:11

Prema financijskom izvješću koje je objavio Facebook, najveća svjetska društvena mreža je tijekom četvrtog kvartala 2017. godine i dalje bilježila rast korisnika, no on je sve sporiji.

Također, po prvi puta u povijesti smanjio se broj korisnika te društvene mreže na matičnom američkom tržištu. Pozitivna vijest je rast prihoda po korisniku od 27% na godišnjoj razini na iznos od 6,18 dolara, ostvareni su ukupni prihodi od 12,97 milijardi dolara, odnosno 2,21 dolar po dionici.

Broj dnevno aktivnih korisnika popeo se na 1,4 milijardi, što je rast od 2,18% u odnosu na 1,37 milijardi dnevno aktivnih korisnika zabilježenih tijekom trećeg kvartala 2017. godine. Na američkom i kanadskom tržištu zabilježen je gubitak od oko 700 milijuna dnevno aktivnih korisnika.

Što se tiče mjesečno aktivnih korisnika, Facebook na tom području nastavlja bilježiti rast, koji iznosi 3,39% u odnosu na treći kvartal 2017. godine. U posljednjem kvartalu prošle godine bilo je 2,13 milijardi mjesečno aktivnih korisnika Facebooka.