Genijalni učitelj geografije sada će nastavu streamati i iz svemira

Ponovno nam je u goste došao sjajni Dejan Nemčić, učitelj-heroj s Bug Future Showa koji geogrfiju predaje tako što učenicima organizira live stream iz najzaniljivijih svjetskih destinacija

Bug.hr utorak, 24. listopada 2017. u 00:36

U prošloj sezoni Star Techa jedan od gostiju bio je nastavnik geografije Dejan Nemčić koji nam je ispričao kako svojim učenicima organizira live prijenose Skypeom iz raznih krajeva planete ne bi li bolje upoznali daleke zemlje i gradove i koji tehnologiju koristi i na brojne druge načine kako bi učenje klincima učinio što zabavnijim. Dejan je i pokretač humanitarnog projekta „Afrika – možemo zajedno“ kroz koji znanje, školsku opremu, pa i osnovna sredstva za život osigurava najsiromašnijoj djeci svijeta i to uz pomoć hrvatske djece s kojom tijekom čitave godine prikuplja svu tu pomoć i kod kojih na najdirljiviji način razvija i budi empatiju i toleranciju.

U međuvremenu se ovaj učitelj-heroj pridružio međunarodnom projektu nazvanom „Osvajanje osmog kontinenta“ kroz koji će klincima u hrvatskim školama organizirati nastavu Skypeom iz svemira, a ljeto je proveo, dakako, u Africi gdje je započeo izgradnju moderne škole u kojoj će – također Skypeom, afričkoj djeci geografiju predavati hrvatska djeca… Bili su to više nego dovoljno dobri razlozi da ga ponovno pozovemo u Star Tech i doznamo kako je bilo u Africi, kako napreduje izgradnja škole i - što će točno njegovi učenici gledati live streamom iz svemira... Novi razgovor s genijalnim Dejanom pogledajte ovdje.

Star Tech se emitira svake nedjelje u 13:05 na N1 televiziji i odmah potom on-deman na Bug.hr portalu te na Iskon.TV Videoteci.