Kvantovi i ostale sitnice

Oleg Maštruko četvrtak, 16. siječnja 2020. u 21:00

Tema broja relativno je ležerno razglabanje kvantnih računala, primjereno ovom dobu godine. Riječ je o tehnologiji koja će imati ogroman utjecaj duže vrijeme, ali većina nas komotno će dočekati penziju, a da nikad ne radi s kvantnim računalima. OK, sam termin “komotno dočekati penziju” u Hrvatskoj je oksimoron, ali znate na što sam mislio. Uostalom, ima Mreža čitatelje i izvan granica Hrvatske, svugdje gdje je po svijetu odnijelo hrvatske informatičare, od Irske i Njemačke, do Kanade i Australije, pa i dalje.

Intervju mjeseca je s Gorjanom Agačevićem iz Amoda, pionirom insurtecha i spajanja industrije osiguranja s IOT-om. Gorjan je održao zapažena izlaganja na čak tri naša eventa – IOT Forumu, F2I – Fintech & Insurtech i na .debugu. Imamo i veliki intervju s Mladenom Vukmirom, pravnim stručnjakom međunarodnog ugleda. Intervju je obujmom i širinom tema, slobodno mogao biti intervju mjeseca.

Ostatak je uobičajeni miks tema na samoj oštrici tehnologije – autonomna vozila, umjetna inteligencija, virtualna stvarnost, regulativa svih tih čudesa...

Još jednom podsjećam i na godišnji raspored naših konferencija. Primijetili ste da posljednjih godina, uz zadržavanje visoke razine naših najstarijih, premium, tiskanih izdanja, te dakako weba, interes širimo i na live evente, u prvom redu konferencije, te na kraća poslovna događanja Mreža Smart Day. U našem godišnjem kalendaru već je osam većih zbivanja, počevši s Bug Future Showom, koji je tradicionalno na programu krajem siječnja ili početkom veljače, pa dalje 3T Tourism, Travel and Tech u ožujku, InsurTech ove će godine biti u svibnju (izdvojen iz konferencije Fintech i Insurtech), LegalTech u lipnju, zatim Idea Knockout natjecanje startupa u rujnu, Digital Finance (prije znan kao F2 Future of Fintech) u listopadu, IOT Forum u studenom i .debug u prosincu. Tu su i Mreža Smart Dayevi bez fiksnog datuma, koje održavamo u dogovoru s tvrtkama partnerima, kada se ukaže potreba i interes.

Vrlo obilata ponuda u kojoj svakako možete naći nešto za sebe. Oko svih oblika suradnje – predavanja, sadržaja, sponzorstva, partnerstva... budite slobodni javiti se na mail adresu redakcije ili moju, ili preko nekog od kanala na društvenim mrežama.

Raspored naših konferencija i skupova u 2020...
Raspored naših konferencija i skupova u 2020...
Mreza 2 / 2020 veljača 2020.