prodaja@kockaikugla.com hr@kockaikugla.com vjeko.kovacicek@kockaikugla.com info@kockaikugla.com mail@kockaikugla.com webmaster@kockaikugla.com admin@kockaikugla.com kockaikugla.com web.kockaikugla.com www.kockaikugla.com

Bug Online

GM Igre

Hrvatski UT klanovi u Europi, HR.SQUAD kolo vodi

Unreal Tournament klan HR.SQUAD, aktualni prvak Hrvatske u CTF natjecanju, odlučio je okušati se i na međunarodnoj sceni.

Da malo pojasnimo neupućenima – mnoge igre podržavaju igranje preko Interneta, a neke najpopularnije imaju razna organizirana natjecanja. O tome smo puno već pisali u Bugu i na stranicama Games Mastera. Poznato je da je trenutno UT u Hrvatskoj najmasovnije prihvaćen, pa i nije čuda je uspješno organizirano već nekoliko prvenstava (o svemu više saznajte u Bugu br. 100, koji je trenutno u prodaji).


Isto tako u Evropi postoji nekoliko velikih organiziranih serverskih sustava koji pružaju mogućnost igranja raznih igara, pa tako i UT-a. Jedan od fleksibilnijih je ClanBase, koji omogućava relativno jednostavno prijavljivanje i pruža izvrstan automatizirani sistem kompletne organizacije igranja. Tako su na njemu već aktivni hrvatski klanovi FireFly (oni imaju i najduži staž od svih naših klanova na ClanBaseu), EX-F4CT0R, DoJaJa, JuMPeR, Fakultet Strojarstva i Brodogradnje, te naravno HR.SQUAD koji je trenutno i najbolje plasirani domaći klan (nakon 8 mečeva nalaze se na 24-om mjestu, a do sada im je najbolji plasman bio 17. mjesto UT CTF Laddders natjecanja). Ima najava da bi domaći klanovi mogli pokrenuti i nacionalno CTF prvenstvo na ClanBaseu (trenutno ih ima šest takvih nacionalnih prvenstava).


No, HR.SQUAD nije stao tu – prijavili su se i na prestižno natjecanje koje organizira Barrysworld. Prijava je prihvaćena, što nije ipak bilo tako lako očekivati jer je bilo 300 prijavljenih klanova, a mjesta za igranje ima samo za njih 140. Barrysworld ima drugačiji sistem igranje od onog na ClanBaseu, sve je puno čvršće propisano i organizirano, pa je neizvjesno kako će se naši dečki tamo snaći. Jedan od najvećih problema može biti striktno pravilo da se igra ne serverima koji se nalaze u Velikoj Britanija, pa je veliko pitanje s kakvim pingom će se igrati. No, poseban je stimulacija što pobjedinici dobivaju novčane nagrade i ekskluzivni klanski server!

Ako bude zanimljivih vijesti – pisat ćemo o ovome opet.

dodaj komentar

čet 8.3.2001

najkomentiranije na forumu