Pametni satovi - Apple lider tržišta, Wear OS najzastupljeniji

Globalne isporuke pametnih satova u trećem tromjesečju 2021. godine porasle su za 16% u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, nastavivši s dvoznamenkastim rastom nakon prethodnog tromjesečja (Q2 2021.), prema navodima Global Smartwatch Model Trackeru Counterpoint Researcha

Gorden Knezovic četvrtak, 16. prosinca 2021. u 21:00

Zahvaljujući seriji pametnih satova Galaxy Watch 4, Samsung je ostvario svoje najveće tromjesečne isporuke, smanjivši zaostatak za Appleom te je preuzeo drugo mjesto na globalnom tržištu od Huaweija. Naime, Samsung je u seriji Galaxy Watch 4 koristio Wear OS, temeljen na Androidu, umjesto svog Tizena, i to se pokazalo tržišno opravdanim. Samsung je u trećem tromjesečju pokazao bolji učinak od očekivanog. Isporuke Galaxy Watch 4 serije bile su puno veće od očekivanih, više od 60% ukupnih isporuka prodano je u Sjevernoj Americi i Europi, gdje je udio modela srednjeg do visokog cjenovnog ranga visok. Kako bi dodatno povećao svoj tržišni udio, očekuje se da će Samsung na tržištu ponuditi pristupačne modele u roku od 2 do 3 godine, kako bi se usmjerio na brzorastuće azijsko tržište. Jedna trećina pametnih satova prodanih u trećem tromjesečju 2021. godine imala je cijenu ispod 100 američkih dolara.

Članak dostupan pretplatnicima

Kako bi mogao pročitati cijeli članak, moraš biti prijavljen na Bug.hr sa svojim podacima te imati status pretplatnika.

Mreza 1 / 2022 siječanj 2022.


Prijenosni bežični BT zvučnik

JAMO DS 3

Elegantan spoj oblika i funkcionalnosti. Savršen suputnik za glazbu u pokretu. Trajanje USB punjive baterije 6 sati, priključak za SD memorijsku karticu, FM radio, AUX ulaz, 150 Hz - 20k Hz.

779 kn 899 kn Kupi

Bežične in-ear BT slušalice

FOCAL SPARK

Kvalitetan Focal zvuk, aluminijsko kućište, ugrađen mikrofon i daljinski upravljač na kablu, do 8 sati trajanje bateriije, 16 Ohms, 20Hz – 20KHz, 103dB.

499 kn 799 kn Kupi