prodaja@kockaikugla.com hr@kockaikugla.com vjeko.kovacicek@kockaikugla.com info@kockaikugla.com mail@kockaikugla.com webmaster@kockaikugla.com admin@kockaikugla.com kockaikugla.com web.kockaikugla.com www.kockaikugla.com

Bug Online

Događaji

Pobjednici Software Startup Akademije

Nakon osvojenog Imagine Cupa studenti splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje i zagrebačkog Fakulteta elektronike i računalstva ostvarili su još jedan zavidan uspjeh svojim projektom AuThink, pobijedivši u finalu Software Startup Academy.

 

U napetom finalu odlučivali su detalji, a pobjedu splitsko-zagrebačkoj studentskoj kombinaciji donijela je činjenica da je njihovo rješenje bilo najkompletnije, najinovativnije, a i tim je samu aplikaciju već razvio do stadija pilot projekta i visokog stupnja razvoja.

 

S preko 600 studenata iz svih krajeva Hrvatske i 22 tima koja su se borila za ulazak u finale, pet najboljih jučer se predstavilo stručnom žiriju koju su sačinjavali predsjedavajući Draško Ivanišević, voditelj odjela za promociju razvojne platforme i poslovnih rješenja u Microsoftu Hrvatska, Tomislav Tipurić, specijalist za tehnologiju u Microsoftu Hrvatska, Adis Jugo, Technology Advisor i Lead Architect tvrtke PlanB te Luka Abrus, Direktor tvrtke 5 Minuta.

 

- Software Startup Akademijom željeli smo iskoristiti postojeći kurikulum sveučilišta i veleučilišta te ga u suradnji s njima nadograditi i primijeniti u razvoju startupa, jer smo uvidjeli da taj dio na sveučilišnom obrazovanju nedostaje, to jest nedovoljno je dinamičan. Naša je namjera nastaviti Akademiju, proširiti partnersku mrežu te kroz naše inovacijske centre privući još veći broj studenata iz cijele Hrvatske. Ciljeve Akademije naslanjaju se na Microsoftovu inicijativu u Hrvatskoj kojoj je zadaća cjeloživotno obrazovanje, razvoj ljudskih potencijala i stvaranje novih radnih mjesta – naglasio je Draško Ivanišević.


Podsjetimo, osnovna namjena AuThink rješenja je pomoći rehabilitaciji djece s autizmom, pomažući, na zabavan i intuitivan, ali i stručno pripremljen način, roditeljima i terapeutima putem web i mobilnih aplikacija.


Tim AuThink rješenja prvim mjestom ostvario je potporu za implementaciju rješenja u iznosu od 40.000 kuna, a svih pet timova koji su imali priliku boriti se u finalu dobili su mogućnost sudjelovanja na Shift konferenciji podržanoj od strane Microsofta, koja će se održati od 22. do 24. svibnja u Splitu. Bit će to prilika za prezentaciju projekata i rješenja i suradnju s dvadesetak vrhunskih predavača i mentora iz regije i svijeta te natjecanje za bespovratna sredstva za razvoj projekta u iznosu od 10.000 američkih dolara.


U finalu su se nadmetali i zagrebački studenti aplikacijom Beaver Cleaner, čija je namjena pomoći komunalnim službama da pravodobno detektiraju onečišćenja ili uništenja javne površine i imovine. U tome bi im mogli pomoći građani koji putem ove aplikacije mogu jednostavno poslati fotografije i koordinate uništene lokacije, koja se zatim obrađuje i sprema u bazu dostupnu svim gradskim službama. Varaždinske boje branio je tim koji je izradio cQuest, zabavnu društvenu i geolokacijsku RPG igru koja za cilj ima promicanje druženja, učenja i otkrivanja novih interesantnih mjesta u hrvatskim gradovima. Zanimljivost ove igre upravo je u kombinaciji suvremene tehnologije i društvenih igara u „stvarnom svijetu“.


U potpuno drugačijim vodama okušali su se studenti iz Osijeka koji svojim projektom CroPTA namjeravaju pomoći poslodavcima pri testiranju novih kandidata za posao. CroPTA je web aplikacija koja na vrlo brz i intuitivan način omogućuje poslodavcima da slože set pitanja koja će im najviše pomoći izabrati idealnog kandidata. Pet najboljih zatvorio je još jedan tim iz Osijeka koji aplikacijom LegalTie pokušava vrlo brzo i učinkovito spojiti odvjetnike s osobama koje trebaju odvjetničke usluge. Osim samog pronalaženja odvjetnika, web aplikacija omogućuje i interakciju odvjetnika i klijenta, izradu pravnih dokumenata i upravljanje odvjetničkim uredom „na daljinu“.

dodaj komentar
Tim studenata predstavljat će Hrvatsku i na svjetskom finalu Imagine Cupa, u St. Peterburgu

sri 24.4.2013

Ususret sajmovima Intergrafika i Modernpak 2013

Specijalizirana događanja na Zagrebačkom Velesajmu održavaju se od 22. do 25. svibnja 2013. 22:48

BlackBerry Q10 za 250 dolara

BlackBerry krajem svibnja u SAD-u kreće s prodajom smartfona Q10 po cijeni od 250 dolara na dvogodišnji ugovor 20:56

Amiga Forever Essentials za Android

Najnoviji emulator Amige za Android već sadrži Amigine sistemske ROM datoteke, košta svega jedan zelembać 19:46

Tvitomanija - konferencija o društvenim mrežama

Tvitomanija se održava od 8. do 12. svibnja u luksuznom hotelu Novi Spa Hotels & Resort u Novom Vinodolskom 18:56

Pobjednici Software Startup Akademije

Tim studenata predstavljat će Hrvatsku i na svjetskom finalu Imagine Cupa, u St. Peterburgu 17:38

Nokia za ovisnike o WhatsAppu

Nova Nokijina Asha namijenjena je mladima koji vise na WhatsAppu i treba im jeftin QWERTY dual SIM mobitel 16:02

Sony Cyber-shot HX50V

Sony je predstavio novi kompaktni ultrazumirajući fotoaparat s najmanjim dimenzijama u klasi 14:47

Twitter uvodi dvostruku autentifikaciju

Kako bi spriječio hakiranje korisničkih profila, Twitter će implementirati sustav dvostruke autentifikacije 13:11

Nova Mreža: budućnost je Big Data

U distribuciju ide novi broj časopisa za IT profesionalce - i sve one koji će to tek postati... 09:10

Rasprodani mobiteli temeljeni na Firefox OS-u

Prvi razvojni primjerci mobilnih telefona temeljenih na Firefox OS-u rasprodani su već prvi dan od početka prodaje 07:45

PayPal blokirao financiranje Skullgirlsa

PayPal je u strahu od eventualnih zahtjeva za povratom novca privremeno blokirao sredstva koja je Lab Zero Games prikupio na crowdfunding servisu Indiegogo 06:57

Manja dobit i lošija očekivanja u Appleu

Apple je u prva tri mjeseca ove godine poslovao sa 43,6 milijardi dolara prometa uz dobit od 9,5 milijardi dolara 06:55

Plastični ekran za Galaxy Note?

Samsungov phablet Galaxy Note III trebao bi biti prvi s plastičnim OLED ekranom, tanjim i izdržljivijim u odnosu na klasični OLED i LCD 06:49

Asusov notebook kao netbook

Novi Asusov 10,1-inčni notebook cijenom i specifikacijama opako sliči konceptu netbookova - 300 USD i dvojezgreni Celeron umjesto Atoma 05:05

tjedni pregled

najkomentiranije na forumu