Vertiv - Jedan od najzelenijih podatkovnih centara

R. I. srijeda, 19. svibnja 2021. u 11:03

Vertiv, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i rješenja za kontinuitet poslovanja, te norveški pružatelj kolokacijskih usluga Green Mountain, primijenili su suradnjom, najsuvremenije tehnologije, s ciljem dodatnog povećanja energetske učinkovitosti i ekološke održivosti za korištenje u jednom od najzelenijih podatkovnih centara u svijetu.

Podatkovni centar DC1-Stavanger smješten je u bivšoj infrastrukturi NATO-a, pozicioniranoj duboko unutar norveških planina, a za svoj rad koristi 100% obnovljivu hidroenergiju, dok se sustav hlađenja opskrbljuje vodom iz obližnjeg fjorda, čija je stalna temperatura tijekom godine 8 °C. Jedinstvena pozicija podatkovnog centra pruža visoki potencijal za korištenje obnovljivih izvora energije, uz minimalnu emisiju CO2 samih sustava hlađenja. Unatoč tome, za svaki podatkovni centar potreban je neprekidni izvor napajanja (UPS), te sustavi za hlađenje, kako bi se održao neometan rad.

Green Mountain odabrao je sustav visoko učinkovitih vanjskih jedinica baziranih na vodenom hlađenju – Vertiv Liebert PCW, čiji je ukupni kapacitet hlađenja 5 MW.

Mreza 6 / 2021 lipanj 2021.