Angry Birds u pomiješanoj stvarnosti na Magic Leapu

Veliki hit iz svijeta mobilnih igara stigao je i na novu AR platformu Magic Leap pa će se bacanjem ljutitih ptičica na svinje biti moguće zabavljati u proširenoj stvarnosti

Sandro Vrbanus srijeda, 10. listopada 2018. u 15:15

Jedna od najpopularnijih mobilnih igara ikada izrađena, Angry Birds finskog studija Rovio Entertainment, dobila je i svoju novu inačicu smještenu u proširenu stvarnost. Studio Resolution Games iz Stockholma zaslužan je za prebacivanje ljutitih ptičica u AR okruženje i to na platformu Magic Leapa, jednog od najnaprednijih AR sustava u svijetu.

Angry Birds FPS: First Person Slingshot, kako su šaljivo nazvali ovu igru, moguće je igrati na Magic Leapovom naglavnom setu za proširenu stvarnost Magic Leap One Creator Edition, koji je developerima dostupan od prije dva mjeseca.

AR iskustvo donosi poznati gameplay – samo što se nastambe zločestih zelenih svinjica sada nalaze pomiješane s objektima iz stvarnog svijeta. Tako složene ciljeve na podu, stolu ili nekoj drugoj površini potrebno je gađati virtualnim ptičicama koje se iz praćke ispaljuju putem Magic Leapovog kontrolera.

Osim novog iskustva igranja u proširenoj stvarnosti ova igra omogućava i napadanje ciljeva sa svih strana, u 360°, što je čini dodatno uzbudljivom i zabavnom – barem ako je suditi po najavnim video isječcima koji su pušteni u javnost. 3D animacije sasvim su nove, kao i efekti eksplozija i drugi dodatni grafički detalji koji obogaćuju virtualne scene.

Angry Birds FPS igra dostupna je besplatno za korisnike Magic Leapa.