Magic Leapov naglavni AR set otvoren za narudžbe

Kompanija koja već godinama razvija naočale za proširenu stvarnost i na temelju koncepata prikuplja milijune konačno je krenula s prodajom prvog proizvoda

Sandro Vrbanus četvrtak, 9. kolovoza 2018. u 06:00

Američki startup Magic Leap nakon više godina prikupljanja kapitala od raznih investitora, te rada na razvoju svojeg prvog proizvoda, napokon je spreman dati ga u ruke developerima. Magic Leap One Creator Edition, kako se naziva prvi naglavni set za proširenu stvarnost ovog još uvijek donekle tajnovitog startupa, javnosti je predstavljen krajem prošle godine, o čemu smo tada nešto detaljnije izvještavali.

Ovoga je tjedna, pak, ovaj AR naglavni set otvoren za narudžbe zainteresiranim developerima koji bi za njega htjeli izrađivati aplikacije. Na stranicama kompanije Magic Leap One Creator Edition moguće je naručiti samo iz SAD-a, i to samo u šest odabranih gradova, po početnoj cijeni od 2.295 američkih dolara, a iz kompanije svim kupcima obećavaju da će im uređaj njihovi ljudi osobno dostaviti i pomoći im oko pokretanja i inicijalnog podešavanja.

Kupcima će dostavni tim također izmjeriti i veličinu glave te će im isporučiti jednu od dvije veličine seta, ovisno koja im više odgovara. No, nije sve tako krasno – uplati li neki developer danas spomenuti iznos, svoj će Magic Leap naglavnik dobiti tek kroz narednih 120 dana.