Motorola razvija novi MotoMod - VR headset

Evan Blass je doznao kako Motorola radi na novom MotoModu koji će biti zabavniji od svih dosadašnjih – VR headsetu

Stjepan Bilić ponedjeljak, 12. ožujka 2018. u 20:00

Motorola u svojoj ponudi ima i Moto Z seriju mobitela. Riječ je o modelima za koje je moguće nabaviti i dodatne module (Moto Mods) kojima im se proširuju mogućnosti.

Podsjetimo, Moto Z modele moguće je tako opremiti modulima projektora, zvučnika (pametnog i klasičnog), fotoaparata, instant kamere, dodatne baterije i drugo. Evan Blass, jedan od najpouzdanijih leakera iz tehnološkog svijeta otkrio je kako Motorola radi na još jednom modu, koji će biti i najzabavniji od svih – VR headsetu.

Renderi otkrivaju kako se moto mods – Virtual Viewer dizajnom ne razlikuje previše od ostalih osim u jednoj sitnici – s prednje strane je postavljen otvor za kameru. Koja mu je svrha za sada nije poznato, moguće je da će korisnici imati priliku snimati video sadržaj iz prvog lica. Također nije isključeno ni da će VR headset podržavati i AR, tehnologiju proširene stvarnosti.

Blass osim rendera nije otkrio nikakve konkretne specifikacije, ali se vjeruje kako će se Motorolin headset temeljiti na Daydream platformi.