Uskoro stiže Viveport Infinity, prva neograničena usluga pretplate na VR

Viveport je najavio skoru dostupnost usluge Viveport Infinity kojom će svojim korisnicima za 12,99 USD mjesečno omogućiti neograničeno igranje raznih VR naslova

Stjepan Bilić subota, 16. ožujka 2019. u 07:00

Krajem prošlog mjeseca, HTC Vive je predstavio VIVE Focus Plus, najnoviji VR hardver za poslovno tržište. Tom prilikom je najavljena i Viveport Infinity usluga koja će početkom idućeg mjeseca, točnije 2. travnja 2019. postati i službeno dostupna.

Podsjetimo, riječ je o prvoj neograničenoj pretplati na VR sadržaj. Korisnici će moći izabrati između dva modela plaćanja, odnosno između mjesečne i godišnje pretplate. Cijena mjesečne pretplate iznosit će 12,99 USD, a godišnje 99 USD. Trenutni članovi, uključujući i članove koji imaju pretplatu i nove članove koji se prijave prije 2. travnja, zadržat će svoju cijenu do kraja 2019.

Viveport Infinity bit će dostupan vlasnicima sustava VIVE i Oculus Rift. Za kompatibilne naslove, Viveport Infinity će članovima servisa biti dostupan i u pokretu, na bilo kojem samostalnom VR setu temeljenom na platformi VIVE WAVE. Članovi Viveport Infinityja dobit će neograničen pristup zbirci usluga od preko 600 aplikacija i igara, poput primjerice popularnog naslova Angry Birds VR: Isle of Pigs. Kao dodatak ekskluzivnim pogodnostima članstva tu je i obnovljena aplikacija Viveport Video.

Svi članovi servisa Viveport Infinity moći će koristiti ekskluzivne pogodnosti kao što su vikend ponude na odabrane naslove, besplatni naslovi i mjesečni kuponi. Počevši od 2. travnja, članovi će automatski zaprimiti kupon s 10% popusta koje mogu potrošiti na kupnju bilo čega iz trgovine. Također, Viveport će od 2. do 7. travnja održati rasprodaju više od 100 naslova kako bi proslavio pokretanje servisa Infinity.

Kako bi dodatno podržao developere, Viveport je povećao udio developera u ostvarenim prihodima sa 70/30 na 80/20. Od 1. travnja pa sve do kraja 2019., ovo povećanje profita primjenjivo je na sve naslove u Viveport Infinityju.

Novi korisnici Viveporta mogu se bilo kad prijaviti za besplatno 2-tjedno članstvo kako bi iskusili neograničeno igranje uz Viveport Infinity.