Nakon kraja godine nema više besplatne nadogradnje na Windows 10

Microsoft je promijenio odredbe prema kojima osobe s invaliditetom mogu besplatno nadograditi starije Windowse na desetku

Sandro Vrbanus nedjelja, 5. studenog 2017. u 18:58

Windowse 10 u početku je besplatno mogao dobiti gotovo svatko – točnije, oni koji su imali neke starije Windowse legalno instalirane na računalu, pa beta testeri i tako dalje. Nakon što je opcija besplatnog prelaska na desetku završila u srpnju prošle godine, do besplatnih Windowsa i dalje se moglo, i tako je ostalo sve do današnjih dana.

još malo pa nestalo!

Za dobivanje potpuno besplatne legalne verzije Windowsa 10 bilo je potrebno, prilikom preuzimanja istih s Microsoftovih stranica, navesti da ste osoba s invaliditetom koja za rad koristi neke od pomoćnih tehnologija koje Microsoft nudi. Naravno, ovo nisu koristili samo invalidi već i "oni koji se tako osjećaju" (da ne kažemo lažu da bi se domogli gratis softvera).

No, sada je na Microsoftovim stranicama osvanula obavijest o tome da će navedena mogućnost besplatne nadogradnje biti ukinuta. Svim osobama koje koriste tehnologije za pomoć u radu kompanija preporučuje da iskoriste njihovu ponudu najkasnije do 31. prosinca ove godine. Na istoj stranici je i link za preuzimanje besplatnih Windowsa 10, pa požurite iskoristiti ovu priliku (naravno, ako za nju zadovoljavate uvjete).