50 Cent ipak se nije slučajno obogatio na bitcoinu

Iako je nedavno navodno bio pronašao odavno zaboravljene bitcoine, popularni američki reper sada tvrdi da ih ne posjeduje

Sandro Vrbanus utorak, 27. veljače 2018. u 11:56

Prije mjesec dana svijet je obišla vijest o tome kako je američki reper, glumac, poduzetnik i investitor 50 Cent (pravim imenom Curtis Jackson) slučajno postao bitcoin milijunaš, a da to nije niti znao. Prodavajući svoj album još 2014. godine za bitcoine utržio je bio oko 700 bitcoina, koji sada vrijede preko 7 milijuna dolara. 50 Cent je na njih, pisao je tada TMZ, navodno bio zaboravio i tako se sasvim slučajno virtualno obogatio.

Sada, pak, u javnost stižu sasvim drugačije informacije – reperovo virtualno bogatstvo ipak ne postoji. Portal The Blast objavio je službene podatke koje je "Fifty" predao sudu u sklopu procesa osobnog bankrota koji se vodi još od 2015. kada je njegovo poslovno carstvo posrnulo. Slučajni bitcoin milijunaš sada je morao sudu objasniti medijske napise o svojem bogatstvu, koje – kako službeni dokumenti navode – ne postoji.

50 Cent kaže da je prilikom prodaje albuma "Animal Ambition" zaista primao uplate u bitcoinu, ali da su svi oni odmah bili pretvarani u dolare. Sam reper trenutačno ne posjeduje, niti je ikada posjedovao, niti jedan bitcoin, niti bitcoin račun. Iste nisu u vlasništvu imale niti njegove kompanije.

U istom je dokumentu pojasnio i zašto nije odmah demantirao navode medija o "slučajnom" bogatstvu. Kaže kako ovu "lažnu vijest" nije htio demantirati jer mu nije nanosila štetu, već je, iako zasnovana na krivim pretpostavkama, pomagala njegovom imidžu u javnosti.