Namjerno najiritantnija web stranica ističe važnost UI dizajna

Dizajniranje korisničkog sučelja nije nešto čemu se može olako pristupiti – poručuje to kompanija Bagaar sa svojim projektom User Inyerface koji vas može zabaviti, frustrirati, i podučiti

Sandro Vrbanus nedjelja, 7. srpnja 2019. u 06:30

Kompanija Bagaar bavi se dizajniranjem web stranica, a svojim novim projektom User Inyerface pokušava istaknuti važnost planiranja i dobrog dizajna korisničkog sučelja. Prvi prioritet dizajnera je učiniti posjetitelja stranice sretnim, a ako rad onoga tko je osmislio stranicu prođe nezapaženo – znat će da obavio dobar posao, moto je ove ekipe.

Kako bi prikazali važnost malenih detalja koji mogu iskustvo korištenja učiniti izvrsnim, ali ga i potpuno uništiti, izradili su stranicu na kojoj su sakupljeni svi najgori primjeri web dizajna.

Najgore od najgoreg

Stranica se naizgled sastoji od nekoliko osnovnih polja za unos podataka, kakve je svatko ispunio stotine puta, no postoji i "kvaka" – sve je učinjeno samo kako bi se posjetitelju posao zakomplicirao koliko god je to moguće. Iz tog će razloga popunjavanje svih polja potrajati i nekoliko minuta, unutar kojih ćete se vjerojatno i nasmijati i živcirati, a usput ćete možda i nešto naučiti.

Ako vam je web ili UI dizajn posao, hobi, ili vam je pak dosadno, svakako se uputite na User Inyerface i pogledajte kako je to kad vam dizajn ne ide na ruku, odnosno kad se ponaša suprotno očekivanjima izgrađenima kroz godine surfanja webom.