Zabava

Pet najzanimljivijih tehnoloških igračaka za sezonu 2019.

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 25. veljače 2019. u 06:00

Protekloga se tjedna održao vjerojatno najpoznatiji sajam igračaka na svijetu, New York Toy Fair 2019. Odabrali smo nekoliko zanimljivih tehnoloških novotarija koje su tamo predstavljene

New York Toy Fair i ove je godine privukao preko tisuću izlagača i mnoštvo posjetitelja, a kao i prošle godine, tehnološke su igračke bile neizostavni dio ovog velikog i značajnog sajma. Izdvojit ćemo za potrebe ovog članka njih nekoliko za koje smatramo da bi našim čitateljima (djeci i onima koji se tako osjećaju) mogle biti zanimljive.

Star Wars Lightsaber Academy

Proizvođač igračaka Hasbro predstavio je svjetlosnu sablju iz Ratova zvijezda koja se Bluetooth vezom može povezati s mobitelom. Sablja u sebi ima senzore pokreta, pa uz pripadajuću aplikaciju može mladog Padawana naučiti raznim trikovima i pokretima neophodnima za ratovanje protiv međuzvjezdanih neprijatelja.

Ova bi digitalna svjetlosna sablja na tržište trebala stići uskoro, i to po cijeni od 50-ak dolara. No, kako je riječ o tek jednoj pametnoj sablji, za pravu će borbu biti potrebno imati barem dvije. Stoga će Hasbro prodavati i dodatnu običnu sablju za 7, odnosno onu sa svjetlosnim efektima za 20 dolara, kako biste mogli nekom od njih opremiti i svojeg omiljenog protivnika.

Pictionary Air

Digitalna verzija omiljene (ili omražene, kako kome) društvene igre s crtanjem i pogađanjem koristi posebnu "zračnu" olovku, mobilnu aplikaciju i tehnologiju proširene stvarnosti kako bi osvježila iskustvo igranja. Na ovaj način crtanje se obavlja pokretima olovke po zraku, dok samo igrači koji trebaju vide na ekranu svojeg uređaja što zapravo pokušavate nacrtati. Popularna društvena igra ovako je zakoračila i u tehnološku sferu, a kako se nova verzija igra, možete vidjeti u priloženom videu. Pictionary Air koštat će 20-ak dolara (bez tableta, dakako), i u prodaju će na ljeto.

Stanley jr. modularna vozila

Kolekcija za mlađe makere ili graditelje u nastajanju sastoji se od uradi-sam modularno izrađenih igračaka-vozila. Teretni kamion (kiper), bager, rovokopač, ili mješalica za beton – svi oni mogu se sastaviti tek jednim, priloženim, komadom plastičnog alata. Mladi inženjeri dobit će mogućnost sastavljanja vlastite građevinske opreme u listopadu, i to po privlačnoj cijeni od 20 dolara.

Lego Hidden Side

Kakav bi to sajam igračaka bio da se na njemu nije predstavio legendarni Lego. Od noviteta u New Yorku su prikazali nekoliko setova koji se mogu proširiti kroz mobilnu aplikaciju i "oživjeti" u proširenoj stvarnosti. Lego kuća tako kroz AR postaje ukleta, nad grobljem se pojavljuju duhovi, i općenito se u osam novih setova otkriva njihova "skrivena strana", zabavna i digitalna. Lego Hidden Side u prodaju će krajem ljeta, a istodobno će na App Store i Google Play stići i pripadajuće AR aplikacije.

Nerf N-Strike Elite Titan CS-50

Neobično ime prikladno geekovskom oružju "za po doma" otkriva nerf automatsku strojnicu s rotirajućim bubnjem i 50 projektila. Ovo je jedan od skupljih automata za mekane strelice na tržištu, i s cijenom od 100 dolara bit će prihvatljiv tek najvećim uredskim borcima koji će se njime moći opremiti ove jeseni. Da je riječ o "ozbiljnom" komadu oružja potvrđuje i činjenica da ga pogone velike D baterije, te da uz njega dolazi i remen za nošenje ove opake pljuce preko ramena.