Računalo s kućištem od tjestenine

Jedan je YouTuber iz zafrkancije izradio kućište za PC od tjestenine i još nekoliko "sastojaka" – i to tako da računalo normalno funkcionira

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 22. travnja 2019. u 14:00

YouTuber Micah Laplante, čiji kanal Laplanet Arts je imao tek nešto preko 300 pretplatnika, upustio se u zanimljiv projekt. Inače se Laplante bavi raznim digitalnim uslugama poput izrade web stranica ili montiranja videa, a kada mu je supruga u šali spomenula da bi se računalo moglo napraviti od tjestenine prihvatio je to kao izazov.

Uzeo je kao osnovu jedan inače polomljeni Asus Transformer tablet, ogolio ga i krenuo u izradu novog kućišta – od lazanja i rigatona. Sačuvao je, dakako, originalnu matičnu ploču, baterije, priključke i tipke s kućišta, a sve je ostalo sastavio od komada (nekuhane) tjestenine koje je povezao vrućim ljepilom.

Kako bi Lasagna PC V.1 što uvjerljivije izgledao kao svježe pripremljena porcija lazanja, bočne strane mu je ukrasio "umakom", tj. crveno obojanim vrućim ljepilom. Svoj je pothvat, dakako, dokumentirao YouTube videom koji prenosimo unutar ove vijesti.

U konačnici Laplante kaže kako je osrednje ponosan na ovaj rad. Pomalo zastarjeli Asusov model obložen tjesteninom nije se pokazao baš pretjerano snažnim, no da je zabavan – svakako jest. A i pomogao je njegovom autoru da se popne na sada već preko 500 pretplatnika na YouTubeu. Izradi li još jedan PC od, recimo, mesa, samo nebo bit će mu granica.