Google Home Hub - pametni zvučnik sa 7" zaslonom

Google je za 9. listopada najavio event na kojemu će predstaviti nove mobitele, ali tog dana bi mogli ugledati i Home Hub – pametni zvučnik sa 7“ zaslonom

Stjepan Bilić četvrtak, 20. rujna 2018. u 06:00

Kako vam je poznato 9. listopada Google će predstaviti ovogodišnje mobitele iz serije Pixel. No, prema dosadašnjim glasinama Google bi mogao isti event iskoristiti i za predstavljanje i drugih uređaja od kojih bi jedan mogao biti i Home Hub.

Iza naziva Home Hub krije se pametni zvučnik s poprilično velikim zaslonom. Iako je dijagonala zaslona 7“ te je ujedno i osjetljiv na dodir, Home Hub nipošto nije tablet. Naime, korisnici neće moći instalirati dodatne aplikacije već će zaslon služiti samo za vizualni prikaz informacija dobivenih od strane Google Assistanta.

Home Hub nema vlastitu kameru, ali podržava uparivanje s vanjskim kamerama poput Nest kamere s kojom će također biti moguće komunicirati izdavanjem glasovnih naredbi tipa „Hey Google, show me the front door camera.“ i sl.

Izvor također navodi kako će se pomoću glasa moći upravljati i drugim pametnim uređajima poput osvjetljenja, televizorima i dr. U promotivnim materijalima se navodi kako je Google osigurao partnerstvo s više od 400 brendova i kompatibilnost s više od 5.000 pametnih uređaja.

Kako bi iskoristio veliki zaslon, Google je osigurao i podrški za Google Photos pomoću koje će Home Hub moći prema korisnikovoj želji prikazati i primjerice fotografije s godišnjeg odmora i sl. U slučaju da Home Hub u trenutcima neaktivnosti poželite iskoristiti kako digitalni okvir moći ćete i to pomoću opcije Live Albums.

Za kraj spomenimo kako Home Hub podržava 2,4 GHz i 5 GHz Wi-Fi. Dimenzije su mu 178,5 x 118 x 67,3 milimetara, a težina 480 grama. Za sada je poznato kako će biti dostupan u bijeloj boji i kako će koštati 150 USD. Za ostale informacije morat ćemo se strpjeti do 9. listopada.