Rekvijem za laptop

poruka: 4
|
čitano: 2.434
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
offline
Rekvijem za laptop
pitanje

Dakle, bez sentimentalnih uvoda: ostao sam bez svog dragog laptopa. Razlog? Otišla je matična ploča. Opcija nabave zamjenske matične ne dolazi u obzir jer je cijena zamjenske višestruko veća nego ona koju sam spreman dati i potpuno neisplativa. Međutim, osim matične, svi ostali dijelovi funkcioniraju besprijekorno stoga eto mog problema: prodaja tih dijelova.

Konkretno, radi se o laptopu tvrtke Acer, modela Aspire 5020 slijedeće konfiguracije:

Amd Turion64 1,8ghz

RAM 1 gb (2x512 mb)

ATI X700 256 mb

100 gb HDD

15.4 ekran

 

Dakle, moje pitanje je: je li moguće to nekako "utopiti" i po kojoj cijeni?

Za ekran su mi rekli da je to  500-1000 kuna, za ove dvije pločice RAM-a oko 300 kuna, a što je s ostalim? I što je najvažnije, što od toga paše na bilo koji laptop? Ekran sigurno ne, ali što je s HDD-om, RAM-om, grafičkom, wirelessom, DVD-om?

Zanimaju me vaša iskustva i prijedlozi po tom pitanju, pa bih vam bio zahvalan na istima.

 

Inače, mislim uzeti stolno računalo, zbog čega će mi novac od ovoga izuzetno pomoći, pa da ovaj rekvijem barem bude od koristi na način da je učinio da smrt ovoga stroja ne bude bez smisla. Osmijeh


C`est la vie....
 
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
RE: Rekvijem za laptop

Jedino sto pase u "svaki" laptop su HDD i RAM. Za to zajedno sumnjam da mozes dobiti vise od 100-150 eura. A wireless, dvd su dosta specificni za svaki model. Graficna najvjerovatno je onboard, pa ni ne mozes razdjeliti. Mozda ti je najbolje prodati "as is" za 200-300 eura, ali i to ce trebat netkome ko za kada.

16 godina
neaktivan
offline
RE: Rekvijem za laptop

S obzirom da novi laptop mozes nabavit po cijeni od kakvih 3500kn, tome trebas prilagodit cijenu tog pokvarenog ako ga mislis prodat u kompletu. Ujedno uzmi u obzir da je i ispravan to rabljeni laptop. Zato ti je vjerojatno najpametnije iskoristit HDD, eventualno ga stavit u eksternu ladicu i koristit za backup, a DDR prodaj za normalnu cijenu (jer onaj ko uzima novi DDR2 zna koliko je on iznimno jeftin - toliko da se isplati uzet novi laptop samo zbog njega). Wireless mozes izvadit i dobit oko 100kn, ali onda izvadi i njegove antene i navedi to u oglasu. DVD (ako je RW) moze ic za oko 150-200kn, ovisno o tome dali univerzalno pase na ostale laptope ili samo za ACER-a. Ekran je problematican, jer ce u pravilu odgovarat jedino tom modelu ACER-a, tako da je to problematicno za prodat.

Jesi pokusa ic u suprotnom smjeru, da pokusas pronac isti taj laptop kome je otisa ekran, ili uzmes samo rabljenu maticnu za njega od nekog ko ima iste muke kao i ti oko prodaje? Pokusaj nac nesto na ebay-u...

15 godina
protjeran
offline
RE: Rekvijem za laptop

imam sličan lap. zanima me. odakle si ?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice