Tutorial za Web dizajnere izdvojena tema

poruka: 197
|
čitano: 99.647
|
moderatori: Danny_HR, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
offline
Re: Tutorial za Web dizajnere
pall44 kaže...
alankish kaže...

Baci oko ovdje i ovdje.

šta je onda bolje i lakše za naučit?

 

Pročitaj ovo:

 

http://stackoverflow.com/questions/4767058/learning-html-xhtml-or-html5

'Život je nekada čudan. Nekada je divan. Nekada je grozan. A nekad poželiš da nisi ni živ. Svakakva sranja se dešavaju. Ali opet, postoje i dobre stvari u životu za koje vrijedi živjeti.'
6 godina
neaktivan
offline
Tutorial za Web dizajnere

može pomoć?

radim prijavu, i imam checkboxeve  

 

<div id="kolona_1">

   <input type="checkbox" name="naziv_kolone"  value="kino" />

   &nbsp;KINO <br /><br />

 

   <input type="checkbox" name="naziv_kolone"  value="caffe bar" />

   &nbsp;CAFFE BAR<br /><br />

 

   <input type="checkbox" name="naziv_kolone""  value="restorani" />

   &nbsp;RESTORANI <br /><br />

  </div>

 

to mi je povezano s php-om pa mi se salje na mail.. ali ima problem kad odaberem npr. "kino" i "caffe bar" dodje mi na mail samo zadnji oznacen: "caffe bar", kad se oznaci samo 1 onda dodje samo to, neznam gdje radim grešku u kodu kad se oznace 2 checkbox-a!!!

 
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
offline
Re: Tutorial za Web dizajnere
dajdizajn kaže...

može pomoć?

radim prijavu, i imam checkboxeve  

 

<div id="kolona_1">

   <input type="checkbox" name="naziv_kolone"  value="kino" />

   &nbsp;KINO <br /><br />

 

   <input type="checkbox" name="naziv_kolone"  value="caffe bar" />

   &nbsp;CAFFE BAR<br /><br />

 

   <input type="checkbox" name="naziv_kolone""  value="restorani" />

   &nbsp;RESTORANI <br /><br />

  </div>

 

to mi je povezano s php-om pa mi se salje na mail.. ali ima problem kad odaberem npr. "kino" i "caffe bar" dodje mi na mail samo zadnji oznacen: "caffe bar", kad se oznaci samo 1 onda dodje samo to, neznam gdje radim grešku u kodu kad se oznace 2 checkbox-a!!!

Iskeno ne vidim kakve to veze ima sa dizajnom.. Problem je što sam checkboxom možeš imati samo jednu opciju, promijeni kod svakog name="" atribut, ili  modificiraj PHP "skriptu" (koja užasna riječ, skripta, fuuu) da ti svaki vrijednost checkboxa sprema u niz(array), naravno ako nemaš neku JS validaciju. Postoje i sretniji načini za odvajanje, odnosno razmak, a da nije &nbsp;

6 godina
neaktivan
offline
Re: Tutorial za Web dizajnere

Ako mislis da svaki checkbox ima svoje name="" probao ali ne zeli ni dalje. pocetnik sam s php pa bas ne kuzim ovo zadnje {#}  jel mozda imas neki primjer il nesto.. bio bih zahvalan!

9 godina
odjavljen
offline
Re: Tutorial za Web dizajnere
dajdizajn kaže...

Ako mislis da svaki checkbox ima svoje name="" probao ali ne zeli ni dalje. pocetnik sam s php pa bas ne kuzim ovo zadnje {#}  jel mozda imas neki primjer il nesto.. bio bih zahvalan!

Ne prazno nego da ima uniqe name atribut, i onda samo prilagodiš, odnosno izmjeniš unutar PHP-koda, name atribute sukladno promjenama koje si napravio u HTML-u.

6 godina
neaktivan
offline
Re: Tutorial za Web dizajnere

ma i mislio sam na name atribut ne prazno.

8 godina
neaktivan
offline
Re: Tutorial za Web dizajnere

Ovak netrebaju ti ti svi silni br elementi to se može i preko css-a fino uredit. Što se tiće name taga on ti treba i netreba sve ovisi kako pozivaš te elemente možeš pozivat cijelu formu koja je polje, a njezini djelovi su dijelovi tog polja smao onda moraš znat koji je redosljed i pazit da ga ne promjeniš. Neće radit ako ga promjeniš redosljed. Možda?

 

Nemoj pozivat preko name atributa pozivaj preko id atributa ili class atributa time ujedno možeš i za njih definirat odgovarjući izgled preko CSS-a ili ispitivat promjene na njima i uvjete. Name ostavi za neke extra stvari.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.11.2012 3:14 (NoorMomento).
6 godina
offline
Tutorial za Web dizajnere
Pozdrav, imam jedno pitanje, pošto sam početnik u ovome zanima me dali mogu negdje napraviti svoju stranicu probno da vidim kako sve to radi i da je onda nakon toga mogu ugasiti?
 
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Tutorial za Web dizajnere

Instaliraj lokalni server i na njemu vježbaj npr. http://www.apachefriends.org/en/xampp.html

 

 

Ili probaj neki free host.

6 godina
offline
Tutorial za Web dizajnere

ovako društvo, imam par pitanja, dakle da krenem - dali osoba koja nema licencu Web Dizajnera/Frontend Developera/Backted Developera (i čega već sve nema {#}) može narpaviti i održavati web stranicu za neku privatnu firmu? Sljedeće je pitanje gdje, kako i s čim je najbolje napravti web stranicu za formu? Dali se to može u CMS-u, Joomalu-u i sl. ili u nekom programu tipa Dreamwork? I dali se to može narpaviti besplatno ili se mora plaćati? Hvala!

 
0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
offline
Tutorial za Web dizajnere

Kao što sam ti već rekao na forum.hr, hosting mislim da moraš zakupiti, dok osoba koja će ti raditi stranicu ne mora biti 'licencirana'. Ali načuo sam nešto da će se i taj zakon mijenjati, da će sve ipak morati stručna osoba itd..ali mislim da za sada može i netko sa strane.

 
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Tutorial za Web dizajnere

Evo na CodeSchool-u može napraviti acc i aktivirati 2 dana free pristup svim tutorialima. LINK

Programer,web developer
 
2 0 hvala 2
7 godina
neaktivan
offline
Tutorial za Web dizajnere

Narode, jel se netko susreo sa problemom pronalaska glavnog html dokumenta u joomli? Nevjerovatno ali jednostavno ga ne mogu naći, odnosno ne mogu naći sve divove koje nađem sa inspect element

 

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2013 11:25 (Croatum).
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
offline
Tutorial za Web dizajnere

Index.php u temi koju koristiš?

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
offline
Tutorial za Web dizajnere

Ma tamo se nalazi samo skraćeni elementi. Kao neke generalne odredbe. Ali nema kompletnog html-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
offline
Re: Tutorial za Web dizajnere
Croatum kaže...

Narode, jel se netko susreo sa problemom pronalaska glavnog html dokumenta u joomli? Nevjerovatno ali jednostavno ga ne mogu naći, odnosno ne mogu naći sve divove koje nađem sa inspect element

 

nećeš naći sve na jednom mjestu, html koji vidiš je dinamički generiran od manjih elementa koji se pozivaju po potrebi. Ne znam kako je to rješeno u joomli, ali generalno imaš layout file u koji se uvoze   elementi (widgeti, moduli) npr header, navigacija, body, sidebar, footer.

 

 

Koristi tražilicu u svom editoru, kako bi pronašao ono što vidiš u 'inspect elementu' 

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2013 18:16 (Nix).
6 godina
offline
Re: Tutorial za Web dizajnere
Croatum kaže...

Ma tamo se nalazi samo skraćeni elementi. Kao neke generalne odredbe. Ali nema kompletnog html-a.

Ako je to od nekog modula, onda u templateu od modula, moraš malo više informacija dati.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice