Alarmy - budilica namijenjena svima onima koji se ujutro teško ustaju kad se alarm uključi

Prosječna će osoba tijekom života provesti oko 25 godina spavajući, dok će sedam godina potrošiti na to da pokuša zaspati. Alarmy je zgodno osmišljena aplikacija koja ne samo da će pomoći u tome da se zaspi, nego i da se ujutro probudi i sigurno ustane…

Matija Gračanin četvrtak, 26. listopada 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Alarmy
Namjena Budilica koja osigurava da se ujutro ustane iz kreveta
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 54,99 eur godišnje

Postoji čitav niz poremećaja spavanja koji znatno utječu na kvalitetu sna te time i na kvalitetu života, a premda se za određene poremećaje mora obavezno posjetiti liječnika, tijekom je vremena nastao i niz aplikacija koje pokušavaju na određene načine pomoći da se postigne zdrav san.

Alarmy je zgodno osmišljena budilica koja će se najboljom pokazati onima koji imaju problem s buđenjem ujutro i često imaju naviju odgađati ustajanje uz kreveta. Uz to što je moguće namjestiti da se ujutro mirno probudi uz omiljenu melodiju, tu je i niz zadataka koje je potrebno riješiti kako bi alarm prestao.

Od različitih matematičkih zadataka, preko toga da je potrebno određeni broj puta protresti pametni telefon da alarm prestane (čak do 999 puta), zatim da se fotografira prethodno određeno mjesto, da se skenira QR koda i još brojne druge misije, a sve kako bi se osiguralo da se ujutro doista i mora ustati jednom kad se budilica oglasi.

Naravno, da bi jutarnje buđenje bilo tim lakše, Alarmy nudi i čitav niz drugih stvarčica kao što je više od 700 melodija uz koje je lakše zaspati (Sleep Sounds), zatim dodatak za vođenje jutarnjeg dnevnika kako bi se redovito bilježilo kako se ujutro osjećalo nakon buđenja te druge stvarčice. Osnovna inačica Alarmyja je besplatna, no za sve je mogućnosti potrebno plaćati godišnju preplatu koja stoji 54,99 eura.