Brickit - predlaže što složiti od dostupnih Lego kocki koristeći kameru smartfona

Brickit je praktično osmišljena aplikacija koja koristi kameru pametnog telefona kako bi skenirala i onda razabrala koje su Lego kocke na raspolaganju, te zatim predložila što se od njih može složiti – idealna aplikacija za sve ljubitelje slaganja Lego kocki…

Matija Gračanin srijeda, 20. ožujka 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Brickit 
Namjena Predlaže što složiti od dostupnih Lego kocki
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / od 1 eur (Pro)

Lego kocke mnogima bude sjećanje na djetinjstvo, a njima se podjednako vole igrati najmlađi i oni najstariji. Brickit je aplikacija koja će dobro doći onima koji žele od gomile nerazvrstanih Lego kocki brzo doznati što bi od njih mogli sastaviti i to na vrlo jednostavan način.

Naime, sve što je potrebno napraviti jest na ravnoj površini što ravnomjernije razasuti Lego kocke koje se posjeduje, zatim ih fotografirati putem aplikacije i onda pričekati neko vrijeme da slika bude analizirana i Lego kocke identificirane i prebrojene (proces može prilično potrajati ovisno o nizu parametara, pa valja biti strpljiv).

Ubrzo nakon toga moći će se pregledavati što se sve od kocki može sastaviti, a uz svaku ponuđenu kreaciju dobit će se i detaljne upute skupa s naznačenom pozicijom kocke na netom snimljenoj fotografiji (sliku je moguće i zumirati), a koja je potrebna u nekom od pojedinih koraka (aplikaciju se može koristiti i za samo lociranje određenih kocki na slici).

Jednom složenu kreaciju je moguće fotografirati i onda podijeliti sa zajednicom zaljubljenika u Lego kocke koji i sami koriste ovu aplikaciju, pregledavati kreacije drugih i svakako se dobro zabaviti. Osim toga, putem aplikacije je moguće dodati i setove koje se posjeduje, a koji se onda može koristiti za slaganje drugih kreacija, a tu su i neki drugih detalji. U svakom slučaju, zabavno i praktično.