Facetune - pomaže dotjerati portrete do savršenstva nudeći alate koje je vrlo lako koristiti

U svijetu u kojemu se na fotografija ne toleriraju savršenstva, ovo je jedan od mobilnih alata za uređivanje slika koji će itekako dobro doći onda kada se naizgled nepopravljiv portret ili sebić treba učiniti besprijekornim…

Matija Gračanin ponedjeljak, 5. prosinca 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Facetune 
Namjena Odlična aplikacija za uređivanje i retuširanje slika
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 156 kn godišnje

Svatko na fotografijama želi ispasti savršeno ili barem bolje nego što se možda izgleda u nekom trenutku u stvarnosti. No u tom se naumu nerijetko ispriječe neočekivane (i neželjene) okolnosti – prištići, neželjeno crvenilo, neposlušna kosa ili već neka druga smetala kojom se priroda voli katkada grubo našaliti.

Srećom, digitalna tehnologija već je odavna omogućila da se takvi nedostaci i sitne nepravilnosti  relativno lako isprave, a ako se ne pretjera u retuširanju, fotografije mogu ispasti odlično dok će subjekti fotografije koja se popravlja ispasti sjajno i ostati zadovoljni.

Facetune je, vjerojatno pogađate, jedna od ponajboljih aplikacija koja upravo to omogućava i to izravno na pametnom telefonu. Nudi šačicu alata za retuširanje fotografija koji ugodno iznenađuju rezultatima, pa se gotovo svaki portret ili sebić može dotjerati do savršenstva i one nesavršenosti ili neželjene elemente koji samo smetaju, relativno lako ukloniti.

Da bi stvar bila još bolja, nudi i mogućnost generiranja AI likovne umjetnosti kako bi se napravila spektakularne pozadine, a tu je i podrška za dorađivanje videozapisa. Doduše, premda je alate koje nudi prilično lako koristiti i konačni rezultati ugodno iznenađuju, ipak treba imati nešto malo iskustva, umješnosti i strpljenja.

Na umu valja imati i da je potrebno otvoriti korisnički račun, ali i to da je za punu iskoristivost aplikacije potrebno plaćati godišnju pretplatu koja stoji 156 kn. Naravno, da bi se vidjelo što  Facetune zapravo sve može ponuditi, besplatno ga se može iskušavati sedam dana.