Flat Equalizer - univerzalni ekvalizator na Android telefonima za pojačavanje zvuka

Premda većina aplikacija za slušanje glazbe obično nudi određene kontrole za ugađanja zvuka te gotovo nezaobilazni ekvalizator, katkada ili nije dovoljno adekvatno razrađen ili jednostavno ne daje rezultate kakve bi se možda očekivalo. Upravo tada može pomoći aplikacija poput ove…

Matija Gračanin petak, 26. svibnja 2023. u 06:40
OSNOVNI PODACI
Naziv Flat Equalizer 
Namjena Univerzalni ekvalizator za Android telefone
Android Play Store
iOS Nema
Cijena Besplatan / 8 eur

Kratko rečeno, ekvalizatori su zapravo filtri koji prilagođavaju glasnoću određenih frekvencija tonskoga zapisa te omogućavaju da se kroz jednostavno ugađanje dostupnih parametara prilagodi zvuk prema osobnim preferencijama. Flat Equalizer je, lako je to zaključiti, univerzalni ekvalizator koji može raditi s većinom aplikacija na Android telefonima.

Dakako, da bi to postigao, mora se po pokretanju aplikacije za koju se želi ugađati zvuk priključiti Flat Equalizer što će se obično učiniti tako da se jednostavno dodirne notifikacije koja će se pojaviti kada se pokrene aplikacija koju Flat Equalizer prepozna (na umu valja imati da postoji mogućnost da s nekim aplikacijama neće raditi na svim telefonima).

No, jednom kada se pokrene omiljeni glazbeni reproduktor ili neka druga aplikacija kao što je Youtube, na raspolaganje će se dobiti 10-pojasni ekvalizator s kojim je moguće jednostavnim povlačenjem ručica izravno utjecati na izlazni ton i prilagoditi ga vlastitom senzibilitetu. Osim toga, tu je i nekoliko presetova, što je za ovakav tip aplikacije sasvim očekivano, kao i neke druge stvarčice.

Oni koji zapravo ne žele posebno ugađati ton, nego ga samo žele poglasniti ili pojačati basove i to će moći učiniti tek tako da se uključe za to namijenjene opcije te se samo odredi koliko će efekt biti snažno primijenjen. Tu su i druge stvarčice kao što su dodatni efekti, mogućnost snimanja profila, čitav niz različitih tema i štošta drugo. Sama aplikacija je besplatna, ali prikazuje oglase kojih se može riješiti jednokratnim plaćanjem 8 eura.