Hubhopper - platforma podjednako namijenjena kreatorima i slušateljima podcastova

Hubhopper je platforma namijenjena ponajprije ljubiteljima podcastova, a osim što omogućava pronalazak i slušanje velikog broja podcastova izravno iz aplikacije, nameće se i kao praktično rješenje za sve one koji tek ulaze u svijet stvaranja sadržaja i vlastitog podcasta…

Matija Gračanin srijeda, 5. srpnja 2023. u 05:45
OSNOVNI PODACI
Naziv Hubhopper 
Namjena Platforma za podcastove
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 9,75 USD (799 INR) mjesečno  (Pro)

Hubhopper je platforma koja je istodobno namijenjena onima koji samo žele pronalaziti i slušati zanimljive podcaste iz različitih kategorija, ali i onima koji žele stvarati sadržaj, snimati podcastove te ih zatim objavljivati putem samoga Hubhoppera ili drugih popularnih podcasting platformi i to sve iz jedne aplikacije.

Naime, uz to što nudi lijepo kategorizirane podcastove koje je moguće i pretraživati pa se tako lakše snalaziti u izdašnom katalogu od nešto više od dva i pol milijuna podcastova i epizoda, tu je i mogućnosti izravnog snimanja podcastova s dodatnim alatima (potrebno je otvoriti korisnički račun). Snimke je moguće i uređivati, a tu je i mogućnost dodavanja pozadinske glazbe i zvučnih efekata dostupnih u biblioteci unutar same aplikacije.

Posebno je korisno to što se putem aplikacije gotovo u jednom kliku završene podcastove može objavljivati na tridesetak poznatih podcasting platformi i drugim servisa (npr. Spotify, Google podcasts, Amazon Music, TuneIn i drugi), ali i to što se može dobiti solidno razrađen statistički uvid i na taj način pratiti niz parametara što se tiče samoga podcasta.

Naravno, ne treba posebno ni spominjati kako su dostupne i brojne druge mogućnosti koje samo slušanje podcastova čini ugodnim iskustvom, pa svi oni koji tek ulaze u svijet ovoga formata, bilo kao slušatelji ili oni koji sadržaj žele stvarati, svakako bi trebali vidjeti što im Hubhopper može ponuditi. Dakako, pri tome treba računati da je besplatna varijanta ograničena i da je za sve mogućnosti potrebno plaćati pretplatu za izdanje Pro što stoji oko 10 dolara mjesečno (ili 799 rupija).