qBitController - aplikacija otvorena koda za upravljanje qBittorrentom izravno s pametnog telefona

Riječ je o aplikaciji otvorena koda koja je namijenjena Android pametnim telefonima, a koja omogućava jednostavno upravljanje torrentima koji se preuzimaju putem dobro poznatog klijenta za rad s torrentima - qBittorrent.

Matija Gračanin utorak, 26. ožujka 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv qBitController 
Namjena Udaljeno upravljanje qBittorrentom
Android Google Play / F-Droid
iOS Nema
Cijena Besplatan

Jedan od trenutačno najpoznatijih i najpopularnijih BitTorrent klijenata je qBittorrent koji nudi sve što je potrebno kako bi se preuzimali torrenti, a dobro je poznata činjenica da nudi i sasvim solidno sučelje za upravljanje putem web preglednika (WebUI) koje je potrebno aktivirati u konfiguraciji. Na to se sučelje oslanja upravo qBitController, a kako bi omogućio upravljanje torrentima izravno s pametnog telefona.

Naravno, da bi čitava stvar radila, potrebno je osigurati da je qBittorrent, odnosno, njegovo web sučelje dohvatljivo s pametnog telefona, a jednom kada je to osigurano, onda je u samoj aplikaciji vrlo jednostavno dodati jedan ili više qBittorrentovih poslužitelja te se kasnije na njih spajati kada se to želi.

Nakon toga će se dobiti pregled torrenata koji se preuzimaju ili su već preuzeti, tu je i mogućnost upravljanja samim torrentima, opcija dodavanja torrenata za preuzimanje pri čemu podržava dodavanje datoteka i poveznica (magnet i HTTP), nije izostala ni podrška za RSS, tu je i pregled statistika te štošta drugo.

Dakle, manje ili više, sve ono što je moguće putem samoga qBittorrentova web sučelja, zapravo će biti moguće i putem qBitControllera, što samo znači da se ova aplikacija nameće kao idealno rješenje za udaljeno upravljanje qBittorrentom izravno sa svojega pametnog telefona. Dakako, sve je sasvim besplatno i, da bi stvar bila još bolja, nigdje se ne prikazuju oglasi.