Samsung smanjuje proizvodnju LCD-a u korist QD-OLED panela

Lee Dong-hoon, čelnik Samsung Displaya, je za Korea Herald potvrdio kako njegova tvrtka ubrzano radi na novim QD-OLED panelima koje na tržištu valja očekivati u skoroj budućnosti

Matija Pavlić srijeda, 21. kolovoza 2019. u 06:00

Prema pisanju Korea Heralda, Samsung, kao jedan od vodećih proizvođača panela u skoroj budućnosti namjerava promovirati svoju najnoviju tehnologiju.

Riječ je o kombinaciji Quantum Dot (QD) tehnologije s postojećim OLED panelima u jednom, putem QD-OLED panela. Lee Dong-hoon, glavni izvršni direktor Samsung Displaya je za Korea Herald potvrdio kako njegova tvrtka radi na ovoj tehnologiji te se QD-OLED paneli na tržištu mogu očekivati u bližoj budućnosti. Prvi proizvod baziran na QD-OLED zaslonu trebao bi biti televizor iz premium segmenta.

Što se tiče proizvodnje novih panela spominje se reduciranje proizvodnje LCD panela zbog manjka potražnje i profitabilnosti (oštra konkurencija iz Kine) čime bi se stekli dodatni resursi za proizvodnju novih QD-OLED panela. Samsung Display je u QD-OLED tehnologiju spreman uložiti oko 8,3 milijardi američkih dolara.