Redmi Note 6 Pro, velikan sa urezom

Na Internetu se pojavila fotografija prednje strane Xiaomijevog mobitela Redmi Note 6 Pro koja je potvrdila dio dosadašnjih glasina, ali i otkrila nove – veličinu zaslona, broj i kvalitetu kamera…

Stjepan Bilić utorak, 18. rujna 2018. u 11:46

Krajem prošlog mjeseca pojavile su se prve informacije o Xiaomijevom mobitelu Redmi Note 6 Pro. Sada kojih pola mjeseca kasnije stižu nove, o veličini zaslona, broju i kvaliteti kamera, o memorijskim konfiguracijama te kapacitetu baterije.

Podsjetimo, do sada se govorilo kako će Redmi Note 6 Pro stići u najmanje dvije, a možda čak i u tri  izvedbe – s 3 GB, 4 GB i 6 GB RAM-a te s 32 i 64 GB interne memorije. Srednji model sa 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije sada je i potvrđen fotografijom na kojoj se vidi maloprodajno pakiranje s otisnutim informacijama o uređaju te videom.

Prema pakiranju, ali i prema fotografiji prednje strane uređaja saznajemo kako će Redmi Note 6 Pro imati 6,26-inčni zaslon FHD+ rezolucije (2.880 x 1.080 točaka) i omjera stranica 19:9. Shodno trenovima ni Redmi Note 6 Pro nije mogao izbjeći notch na zaslonu.

Što se tiče kamera Xiaomi je odlučio sa svake strane uređaja postaviti po dvije kamere. Na stražnjoj strani nalazit će se kamere rezolucija 12 MP i 5 MP, a s prednje kamere od 20 MP i 2 MP. Zbog velikog zaslona, Xiaomi je odlučio ugraditi i bateriju većeg kapaciteta – 4.000 mAh.

U videu kojeg možete vidjeti u prilogu vidi se zaslon s pokrenutim AnTuTuom koji otkriva kako se Redmi Note 6 Pro ipak temelji na slabijem Snapdragonu 636, a ne na Snapdragonu 660 kako se do sada navodilo u glasinama.