Ubisoftova ovogodišnja E3 konferencija bila je prilično mlaka

Šarenilo na koje smo navikli od francuskog izdavača bilo je opet prisutno, ali nisu otkrili pretjerano uzbudljive nove naslove

Mateja Šop utorak, 11. lipnja 2019. u 10:18

Francuski izdavač Ubisoft održao je svoju E3 prezentaciju sinoć u 22 sata, a ove godine sa sobom nisu donijeli velik broj novosti. Od novih IP-ova spomenuli su pred sam kraj prezentacije samo dva, a ostalo su bili ili novi nastavci ili dodatni sadržaji za igre koje su već vani. To je u skladu s njihovom novijom politikom Games As A Service i željom za neprestanim proširivanjem igara, pa smo radi toga dobili najavu novih sezona, DLC-ova i modova za igre kao što su Assassin's Creed Odyssey, For Honor, Trials Rising, Steep i Rainbow Six Siege. Ako ste ljubitelj Ubisoftovog pristupa i igara, ovo su sve dobre vijesti, ali ako ste očekivali nešto drugačije, zasad ništa.

Watch Dogs Legion je treća igra u hakerskom serijalu

Prošlog tjedna je Watch Dogs Legion bila jedna od igara za koju su procurile informacije prije samih prezentacija.  Ubisoft je zatim potvrdio njeno postojanje i rekao da priprema nešto zanimljivo. Novinari su prenijeli da ćemo moći „zaigrati kao svaki NPC“, a danas smo saznali što to točno znači. Najprije najavni trailer:

I zatim gameplay demo:

Ukratko, stvar izgleda prilično impresivno, ali će biti zanimljivo vidjeti hoće li to baš tako funkcionirati kako su nam prikazali. Ideja da možemo regrutirati bilo kojeg lika u igri, okupiti škvadru koja nam odgovara i da u bilo kojem trenutku lik može trajno umrijeti ako ne pazimo izvrsna je, samo je pitanje hoće će to baš sve raditi kako je zamišljeno.

Ostalo je slično prethodnim igrama – hakirat ćete, boriti se protiv svega i svačega u Londonu nakon Brexita (iako Ubisoft za svoje igre kaže da nisu političke), a ako ne dođe do odgoda, igra će izaći 6. ožujka 2020. godine za PC, PlayStation 4, Xbox One i Google Stadia. Predbilježbe su otvorene već sad, a detalje i sadržaje svake verzije možete proučiti ovdje. Sve ostale detalje potražite na službenim stranicama.

Ghost Recon: Breakpoint izlazi početkom listopada

Nova igra u serijalu Ghost Recon zove se Breakpoint, u ulozi negativca nalazi se glumac Jon Bernthal (The Punisher), a uz to su objavili cijelu hrpu informacija o tome što igrači mogu očekivati.

Kao i Wildlands, radi se o taktičkoj pucačini u kojoj ćete se puno više zabavljati ako igrate online. Radnja se odvija u otvorenom svijetu na fiktivnom otoku Auroa, a cilj je istražiti probleme koje uzrokuje Skrell Techonology. Kada igra izađe bit će dostupne četiri klase od kojih će svaka imati svoje vještine i opremu, a Ubisoft će ubacivati nove sadržaje nakon izlaska.

Breakpoint će prije izlaska 4. listopada imati beta test koji će započeti 5. rujna, a detalje o tome možete pronaći ovdje. Igra će biti dostupna za PC, PlayStation 4, Xbox One i Google Stadia.

Tom Clancy's Rainbow Six Quarantine je nova igra u serijalu

Još jedna nova igra o kojoj se pričalo bila je Rainbow Six Quarentine. Čast razvoja nove igre dobio je novi tim u Ubisoft Montrealu, a za razliku od Siegea, barem po prvim informacijama, ovo će biti PvE iskustvo. Službeni opis kaže survival FPS s tročlanim timovima u kojem će se igrači boriti protiv misteriozne prijetnje koja se prenosi s čovjeka na čovjeka.

Za malo više informacija možete pogledati sljedeći video:

Igra će biti dostupna za PC, PlayStation 4, Xbox One i Google Stadia kada izađe početkom iduće godine. Ako želite pratiti razvoj igre, zaputite se na ove stranice.

Roller Champions donosi PvP rolanje

Jedan od dva potpuno nova IP-a prikazana su na samom kraju konferencije. Ime mu je Roller Champions, možete demo zaigrati odmah sada putem Uplaya, a ako prije preuzimanja želite znati u što se upuštate, evo kako izgleda prvi trailer:

Radi se o free-to-play sportskom naslovu u kojem će se igrači natjecati u mečevima u kojima će sudjelovati dva tročlana tima. Cilj je zgrabiti loptu, odvoziti krug i postići pogodak. Svoju karijeru započet ćete na ulicama i pokušati doći do titule Roller Championa natjecanjima u stadionima.

Ako vas zanima, sve što morate napraviti za preuzimanje je imati Uplay korisnički račun i zaputiti se na ove stranice. Igra je najavljena samo za računala, a točnog datuma izlaska nema.

Gods & Monsters je nova igra tvoraca Asssassin's Creed Odysseyja

Posljednja igra koju smo dobili priliku jako kratko vidjeti krije se iza imena Gods & Monsters. Na njoj radi tim zaslužan za odlično prihvaćen najnoviji nastavak u serijalu Assassin's Creed, a radi se o avanturi kroz koju ćemo istražiti grčku mitologiju.

Tim nam nudi sljedeće: „Dokažite da ste heroj borbom protiv opasnih mitoloških bića i porazite njihovog vođu. Istražite predivan fantazijski svijet u kojem vas čekaju škakljivi izazovi, opake tamnice i herojski pothvati. Putovanje će pružiti izazove i nagrade i do njegovog završetka ćete se pretvoriti u junaka.“ Osim toga su nam rekli da ćemo moći zaigrati igru 25. veljače 2020. godine na svim platformama, uključujući i Google Stadiu. Više detalja potražite ovdje.

Uplay+ je novi pretplatnički servis

Francuski izdavač odlučio se pridružiti klubu u kojem se trenutno nalaze EA i Microsoft i igračima ponuditi svoj pretplatnički servis. Jednostavno nazvan Uplay+, ovaj će servis za 15 eura mjesečno igračima ponuditi kolekciju koja će uključivati više od 100 igara, pristup novim igrama i raniji pristup igrama i svim dodatnim sadržajima.

Trenutno je u planu verzija samo za PC, a ona će postati dostupna od 3. rujna ove godine. Ako se sada zaputite na službene stranice i kažete da ste zainteresirani do 15. kolovoza, od 3. do 30. rujna ćete servis moći besplatno isprobati. Ubisoft je rekao da će pretplatu pripremiti i za Googleov streaming servis, ali će o tome imati više detalja naknadno.

Novi sadržaji za aktualne Ubisoftove igre

Prije nego što je sama prezentacija započela, ali i za vrijeme njenog održavanja je izdavač objavio nove trailere i informacije o sadržajima koji će stići u igre u kojima sada možete uživati. Krenimo redom.

Snježna sportska igra Steep dobiva novi DLC:

Uskoro započinje druga sezona za trkaću igru Trials Rising:

Assassin's Creed Odyssey dobiva Story Creator Mode u kojem ćete moći stvarati svoje priče:

Novi DLC stiže u For Honor uz Spectator mod:

 

Objavljeni su planovi za prvu sezonu za Tom Clancy's The Division 2:

Započeo Operation Phantom Sight za Rainbow Six Siege, uskoro stižu novi dodaci:

Sve spomenute igre možete nabaviti za PC, PlayStation 4 i Xbox One.

Osim toga, za kraj, možemo još spomenuti novu Just Dance igru, za one koji vole plesati, RPG za pametne telefone imena Tom Clancy's Elite Squad o kojem nismo osim imena i kratkog trailera saznali ništa, najavu da dva glavna lika iz animirane serije Adventure Time stižu u Brawlhallu i Mythic Quest: Raven's Banquet – novu Netflixovu seriju na kojoj radi Rob McElhenney (It's Always Sunny in Philadelphia). I to bi bilo to od Ubisofta ove godine, ali ako želite sami pogledati prezentaciju kliknite na video u nastavku.