Na pomolu norveški zombi film „Handling the Undead”

Premda još uvijek ne znamo kada će "Handling the Undead" doći u domaća kina, s obzirom na njegovu tematiku nimalo ne sumnjamo da će, jednom kada dođe, pronaći svoje poklonike.

Kristian Komorčec četvrtak, 9. svibnja 2024. u 18:23

Kada jednog vrućeg ljetnog dana mrtvi počnu ustajati iz svojih grobova iako nije nastupio Sudnji dan, u neočekivanom kaosu naći će se, naravno, njihovi najmiliji.

Točnije, obitelj u prometnoj nesreći stradale Eve (Bahar Pars), postarija Tora (Bente Børsum) koja se tek bila oprostila od ljubavi svoga života te reporter Mahler (Bjørn Sundquist), a koji će doživjeti nemali šok kad ponovno ugleda svog nikada prežaljenog unuka.

Tako, naime, glasi premisa horor drame Handling the Undead (Håndtering av udøde) norveške redateljice Thee Hvistendahl, a koja je vječito popularnu zombi tematiku odlučila zaodjenuti u ponešto „umjetničkije” ruho.

Međutim, je li Hvistendahl u svome naumu uspjela ili ne, tek ostaje za vidjeti jer iako je na filmskom festivalu Sundance premijerno prikazan još u siječnju, Handling the Undead još uvijek nije poharao domaća kina.

Ipak, ako je suditi prema reakcijama onih koji su ga imali prilike pogledati, čini se da je posrijedi ostvarenje u prvom redu rezervirano za zagrižene ljubitelje proždirača mozgova, odnosno fanove Johna Ajvide Lindqvista, a čiji je istoimeni roman poslužio kao predložak.