Nikon tuži Sigmu

poruka: 2
|
čitano: 899
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nikon tuži Sigmu".
15 godina
offline
Nikon tuži Sigmu

Hm, valjda će sad prestati one (ribo)lovačke o tome kako je Canon izdvojeno sebičan pošto za razliku od Nikona ne dijeli svoju tehnologiju alternativnim proizvođačima objektiva i foto opreme, pa onda Sigma, Tamron, Tokina i ostali moraju nabadati reverzibilnim inženjeringom. Da mi je po kuna za svaki put kad sam čuo tu priču, sad bih bio bogat čovjek {#} .

Deckard
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Nikon tuži Sigmu

Canonu se zamjera što često mijenja kodove za komunikaciju objektiv<->tijelo te stoga čak i neki stariji Canon objekitvi znaju imati problema na novim tijelima, on od neovisnih proizvođaća još i češće. Kod drugih proizvođaća ovi problemi su puno rijeđi al ih isto ima.

 

Nek zabrane prodaju, bitno da sam ja 70-200 OS već kupija. :D

Šalu na stranu. Vjerojatno je situacija bila slična kao i između Nikona i Canona oko ovog pitanja sredinom 90-ih, tada je kako se nagađa Nikon dogovorio nagodbu sa Canonom gdje mu je Canon za kršenje patenata na VR u zamijenu dao neke druge patente. Sigma ovde vjerojatno nije imala što dati osim Foveon senzora i pitanje je je li to Nikona zanimalo i je li to Sigma bila voljna dat.

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice