Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 46.359
|
čitano: 14.160.509
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir

na sony hr kazu da svaki model ima X reality Pro za čistocu a jos je dodan i x1 za procesor slike...

 

https://www.sony.hr/electronics/televizori/xf9005-series/specifications

12 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
roby27 kaže...
Leon4rdo kaže...

LG

  1. TV se pretežno gleda danju (jutrom djeca gledaju njihov program, žena sredinom dana serije, navečer pogledaš dnevnik)
  2. razlika u degradaciji slike kod većeg kuta je manja nego kod VA (pozoveš ekipu da gledate tekmu i ako ovi koji gledaju SONY iskosa nisu dovoljno popili znaju prigovarati, tj. moraš osigurati manje pive)
  3. služi za spajanje na PC
  4. respozitivnije sučelje i najbolji daljinski kojeg možeš naći na tržištu (razliku u brzini sučelja kada koristiš više televizora primjetiš no nakon nekog vremena se privikneš, daljinski je idalje bolji)
  5. budući da IPS matrica bolje propušta svjetlo tv je više eco-friendly, a radi RGBW panela i više (stvarno sam ga zakomplicirao s ovime, pojednostavljeno tv u 55" troši nekih 50W odnosno 10-20W manje nego da ima VA panel uz istu osvjetljenost ekrana)


SONY 

  1. TV se pretežno gleda navečer (gledaš National Geographic i filmove, ne pratiš politiku)
  2. 5x bolji kontrast i isto tako niža razina crne plus triluminos display ima mogućnost da prikaže više boja (imaš odličnu sliku ali žena će ti pola godine prigovarati radi cijene pa trošiš više na poklone)
  3. služi za spajanje na konzolu
  4. Android 7 s većim izborom aplikacija i mogućnost da koristiš Kodi izravno (mada neki preferiraju odvojeni uređaj)
  5. puna 3840x2160 matrica (LG je zapravo kombinacija 1920x2160 televizora u boji i 1920x2160 crno-bijelog televizora)

 

Sony ima bolje procesuiranje SD signala (LG nema katastrofalno procesuiranje kako je ONAJ znao reći, ali minimalno lošije jest no radi RGBW panela još i manje primjećuješ razliku)

 

To bi trebale biti glavne razlike. Usporediš 1-1, 2-2 i dalje i vidiš što ti bolje odgovara. Dobro obrati pažnju na komentare pod stavkom 2. Sony je Editor's Choice, a LG odnosi Best Buy nagradu.

 Kaj se tice IPS-a nije li andjeo bez falinge rekao da mu IPS na njegovom tvu ne djeluje kao IPS vec kao VA ;) kod IPS-a je prisutan i poznati IPS glow kada se gleda iz kuta koji neki mjesaju sa BLB a opce poznato IPS propusta vise svijetla moguc je i problem sa BLB u tamnim scenama u zamracenoj sobi.

 

 

 Leon4rdo svaka čast na opisu. Iako planiram TV spojiti sa PC-om i većnu stvari bude TV vrtel sa Windowsi, cini mi se da je VA ipak bolji panel za mene. Počital sam negdje da VA ima lošiji kao response time od IPS-a, to bi bila veća mana kod igranja, ali itak ne planiram ništa igrati preko njega, bar ne za sad. Primarno budu filmovi sa PC-a i eventualno youtube.

Dal taj Sony 55XE8577 ima neki svoj magic remote, da mogu upravljat cursorom?

 

Još dodatni plus za Sony je da popust na LG 55UJ701V u SD ide samo uz AMEX (koji nemam) tak da razlika u cijeni ispadne samo cca 300kn. Iako mislim da niti ovih 20% (Panasonic code) neće proći za Sony, taj se promo kod kolko vidim može i drugdje korisitit tipa za LG, onda bi ga svako kombiniral kak mu je volja, tako da očekujem email u ponedeljak 

 

Edit: vox populi

 

 

 

0 LG 55UJ701V
11 Sony Bravia KD-55XE8577
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.5.2018 18:17 (HrcHC).
5 godina
neaktivan
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
roby27 kaže...
krokodildo kaže...

Pozdrav,

 

u procesu sam odabira novog tv-a.

 

S obzirom na dosta daleku udaljenost gledanja (cca. 4 m) tražio sam tv od 65", no zbog ograničenog budžeta (7500 kn max.) i opcije su ograničene za tu veličinu pa sam gledao i 55". Svojim istraživanjem izbor sam suzio na tri Philipsa (65PUS6162, 55PUS6561 i 55PUS6412), ali sam onda počeo čitati ovaj post te sam se upoznao s pričom oko Philipsa i sada mi je to sve palo u vodu i opet ne znam koji bi tv.

 

Još prije sam odbacio LG 65UJ670VLG 60UJ634V i Samsung UE55NU7172 iz raznoraznih razloga pa se sad opet nekako vraćam na njih s obzirom na generalni dojam oko Philipsa ovdje. 

 

Također bih molio i neke druge preporuke, ako postoje, za veličinu 55"-65" do 7500kn (rastezanje budžeta iznad te cifre nije opcija). Tv će se koristiti za serije (netflix) i tv program. Neki plan za naredni period je i nabava PS-a. SmartTV sustav nije bitan zbog nabave smartboxa. Dakle traži se najobolji omjer cijena (max. budžet) - kvaliteta slike - veličina (idealno 65" zbog udaljenosti gledanja).

 

 

Hvala!

 zaboravi na 65" ako zelis bolju klasu tv-a, mozes lagodno dobit best buy sony 55xe8505 ili xe8577 razlika u boji okvira crno - srebno

 

znaci triluminos zaslon, procesor slike x1 hdr, 100hz refresh te android tv sustav

 

u SD mozes iskoristiti kod vikend20 za najveci popust a time i najmanju cijenu na trzistu ako placas jednokratno http://prntscr.com/jmyh3l

 

Hoće li udaljenost gledanja od 4m i više biti značajan problem za tv te veličine ili je to sve s preporučenom udaljenosti gledanja i razlučivosti nešto što nije primjetno u svakodnevnom gledanju?

 

Svakako ću probati tv što je više moguće približiti s nekim zidnim nosačem.

6 godina
neaktivan
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Leon4rdo kaže...

Do BLB dolazi zbog pogrešnih konstrukcijskih ili zbog problema kod sastavljanja televizora i nema veze sa tipom panela koji se koristi. Ukoliko se u tvornici radi velik broj modela televizora koji se stavljaju u plastične okvire od kojih neznaš koji je gori naravno da ćeš imati problema sa misaligned pozadinskim osvjetljenjem i panelom, previše stisnutim rubovima prije toga ispravnog panela i slično. Neki proizvođači imaju strožu a Vivax&Co.-like liberalniju politiku kontrole kvalitete. LG i SONY imaju relativno malo problema što se toga tiče.

 

@karlo125

Sony X-Reality PRO u XE70 je lošiji procesor od X1 koji se ugrađuje u XE85 seriju. Kod ocjene kvalitete procesuiranja potrebno je izolirati dosta drugih faktora koji mogu imati utjecaja na kvalitetu slike. Ja sam i dalje mišljenja "ali minimalno lošije", no ne moramo se svi slagati u potpunosti. Sony serija 7 je u zapravo početna serija budući da Sony nema seriju 6. Koliko sam ja vidio XE70 nema loše procesuiranje.

 

garfield1 amazing facts: 

Kako u usporedbi LG i Philips OLEDa nema većih razlika u procesuiranju slike nameće se zaključak da je LG dostojan konkurent Philips P5 koji je u rangu X1 Extreme. Bolje od toga nemože.

 

El Coyote garfield1 je suspendiran. Znam, i meni je neobično tiho sada tu na forumu.

 

Video  Engine:  Zar je toliko bitno?

 

Kalibracija  za najbolju prirodnu sliku sve umjetne obrade treba isključiti...

 

Video Processing/značenje
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Video_processing

 

FlatpanelsHD:
LG’s C8, E8, G8, and W8 have a new brain in the form of the ‘Alpha 9’ video processor, which is up to 40% faster than last year’s chip. The B8 will use a scaled-down version called ‘Alpha 7’. All of that extra power is partly used for picture enhancement systems so they go towards things such as “intelligent” sharpness, contrast enhancement, noise reduction, and so on. These are enhancements that we prefer to turn off simply because they are remnant of the analog world and inferior displays.

 

 

Video Scaler/značenje
They are often combined with other video processing devices or algorithms to create a video processor that improves the apparent definition of video signals.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Video_scaler

 

hdtvpolska:
U ovom trenutku, bit će mi dosadno ponoviti da danas rezultati skaliranja izgledaju gotovo identični na svim televizorima. Ta je tvrdnja potvrđena u mom eksperimentu, čiji se rezultati mogu naći na ovoj adresi . Također ističem da skaliranje nije proces koji povećava kvalitetu slike, a HD materijal ili čak i SD općenito izgledaju vrlo slični ili na Ultra HD zaslonu ili na Full HD. Samo izvorni sadržaj visoke rezolucije omogućuje vam da osjetite jasnu razliku, ali pod uvjetom da je gledatelj na prikladnoj udaljenosti od zaslona. Može se izračunati iz  kalkulatora udaljenosti .
https://hdtvpolska.com/skalowanie-obrazu-czy-widac-roznice-w-nowych/

14 godina
offline
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Zanima me vaše razmišljanje o sljedećoj dvojbi vezanoj većim dijelom uz dijagonalu.

TV se gleda sa 3,5-4 m.

Da li uzeti LCD 65" Sony 9005 iz 2017 ili OLED LG B7 od 55"?
Imam osjećaj da još dugo neće biti OLED-a od 65" po normalnoj cijeni. Mogao bi još čekati s kupnjom ali tako se može u nedogled.

Vuće me na 65" ali volim i dobru sliku

Koliko vidim 9005 iz 2018 nije ništa posebno bolji u odnosu na prošlogodišnji model.
Primarno gledam FHD materijale i naravno planiram koliko je moguće nabaviti 4K materijala.

PS4 Pro igram povremeno ali ne sate i sate.

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Trenutni best buy u Sancta domenice Sony/Panasonic do 5000kn - 49/50inch? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Bit cu kratak

 

Philips6162>Sonx 7005>Lg uj7001v

 

Nisam mogao vjerovati ali da,SD program je ocito najbolji na philipsu...

Ne znam zasto i molio bih da netko istrazi to malo vise.

Ja sam se odlucio za LG jer eto svi te na forumu rekli da taj uzmem bez obzira sto je meni na sonyu slika bila puno bolja.

 

Toliko od mene,zavrsavam pricu i vidimo se za 5 godina :)

fala na pomoci

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
CroDexter kaže...

Zanima me vaše razmišljanje o sljedećoj dvojbi vezanoj većim dijelom uz dijagonalu.

TV se gleda sa 3,5-4 m.

Da li uzeti LCD 65" Sony 9005 iz 2017 ili OLED LG B7 od 55"?
Imam osjećaj da još dugo neće biti OLED-a od 65" po normalnoj cijeni. Mogao bi još čekati s kupnjom ali tako se može u nedogled.

Vuće me na 65" ali volim i dobru sliku

Koliko vidim 9005 iz 2018 nije ništa posebno bolji u odnosu na prošlogodišnji model.
Primarno gledam FHD materijale i naravno planiram koliko je moguće nabaviti 4K materijala.

PS4 Pro igram povremeno ali ne sate i sate.

 Ja bi odabrao 65" Sony 9005

10 godina
neaktivan
offline
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

HITNO,može help

 

Bio sam narucio tv preko santa domenice prije 2-3 sata i jos uvijek nisam dobio njihov mail u kojem bi trebalo pisati broj njihovog racuna jer placam virmanom tj. e-bankarstvom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
karlo125 kaže...

Bit cu kratak

 

Philips6162>Sonx 7005>Lg uj7001v

 

Nisam mogao vjerovati ali da,SD program je ocito najbolji na philipsu...

Ne znam zasto i molio bih da netko istrazi to malo vise.

Ja sam se odlucio za LG jer eto svi te na forumu rekli da taj uzmem bez obzira sto je meni na sonyu slika bila puno bolja.

 

Toliko od mene,zavrsavam pricu i vidimo se za 5 godina :)

fala na pomoci

 

Ha ha, znaš da će crknuti istekom garancije.

12 godina
offline
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Je uzima ko ove kable na koje ide popust uz televizor? Za ove pise kao popust uz kupnju TVa ali se popust ne obračuna...

 
0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
karlo125 kaže...

Bit cu kratak

 

Philips6162>Sonx 7005>Lg uj7001v

 

Nisam mogao vjerovati ali da,SD program je ocito najbolji na philipsu...

Ne znam zasto i molio bih da netko istrazi to malo vise.

Ja sam se odlucio za LG jer eto svi te na forumu rekli da taj uzmem bez obzira sto je meni na sonyu slika bila puno bolja.

 

Ne mogu vjerovati.

Kupiš "najgori" tv za SD sliku.

Bolji ti je i Sony i Philips a ti kupiš LG ?!

 

karlo125 kaže...

HITNO,može help

 

Bio sam narucio tv preko santa domenice prije 2-3 sata i jos uvijek nisam dobio njihov mail u kojem bi trebalo pisati broj njihovog racuna jer placam virmanom tj. e-bankarstvom...

Riješiš problem s "najgorim" tevejom.

Znači, nisi još ništa platio.

Nisi ni obavezan kupiti taj LG pošto nisi uplatio virmanskom uplatnicom a ni kreditnom karticom.

 

Lijepo odeš u Elipso i kupiš Philips s najjboljom SD slikom.

Riješiš i gornji i donji problem.

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
10 godina
neaktivan
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Onaj kod jos uvijek radi u santa domenici...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
HrcHC kaže...

Dal taj Sony 55XE8577 ima neki svoj magic remote, da mogu upravljat cursorom?

Danas imaš gomilu tipkovnica sa trackpadom koje možeš koristiti na televizoru. Postoje i tzv. air-mouse sa ili bez tipkovnice. Postoje trackpadovi bez ičega drugog. Sony je prije imao daljinske koji su imali trackpad na sebi koji vjerojatno rade i sa novijim televizorima. Možeš koristiti mobitel kao tipkovnicu-trackpad-airmouse.

Ili jednostavno odabereš miša ili bežični set koja ti dobro izgleda. Ukoliko se ne varam ovo na videu bi trebao biti XE8005 sa ovim 2.4GHz setom.

 

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2018 8:12 (Leon4rdo).
10 godina
neaktivan
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir

 Frende jesi kupio na kraju,jesi dobio potvrdni mail prilikom narudzbe?

10 godina
neaktivan
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Luce Bree kaže...
roby27 kaže...
Luce Bree kaže...

Prošlo je do zadnje narudžbe, ali kada ce ti trebati dostaviti tv, vjerujem da ce te nazvati iz njihove centrale i obavijestiti te da si unio popust koji ne moze proci za taj tv, ako prođe. Odlično :)

 Ma nek si puše kitu, tko im kriv kada algoritam za kupone ne izbaci invalid code ;) Treba probat

 

 

 Odmah otisao po karticu, kupio tv, skinulo mi s racuna, usao u minus na tekucem :( web shop telefon ne radi preko vikenda. Cekam ponedjeljak. Nek mi samo probaju otkazati narudžbu nakon što su mi uzeli lovu s racuna i nakon sto sam dobio potvrdu na mail. Onda cemo dalje pravnim postupkom rijesavati stvari 😎

 Eto vidiš ti dobio potvrdni mail a ja ne,ma neka muljaža taj santa domenica.

Fala bogu da sam izabrao placanje virmanom tako da necu im uplatit ali za svaki slucaj zovem ih danas...

15 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
karlo125 kaže...

 Frende jesi kupio na kraju,jesi dobio potvrdni mail prilikom narudzbe?

 Dobio sam potvrdni mail. Čekam, da vidim što ću danas dobiti :)

Svi elektronički uređaji rade na bijeli dim! Kad dim izađe uređaj više ne radi!
10 godina
neaktivan
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
matt750 kaže...

 Dobio sam potvrdni mail. Čekam, da vidim što ću danas dobiti :)

 Ajde molim te ako ih dobijes na telefon prije mene da napises ovdje sta je bilo s tim.

fala

11 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
roby27 kaže...

 

zanimljivo ove godine xf9005 ima njihov najbolji x1 extreme procesor slike dok je xe9005 imao obican x1, i ove godine nema xe9305/xf9305 nasljednika, znaci ostavili su samo jedan flagship lcd u ponudi za 2018

 već su na ces-u 2018., početkom godine prikazali novi x1 ultimate procesor, neke su pretpostavke da će ići novi televizori s njim do kraja godine

zato extreme spuštaju u niži cjenovni rang

6 godina
neaktivan
offline
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Tražim Tv 44-49, cijena oko 500€. Smart tv poželjan android, gledao bi se najviše iptv, torrent filmovi, sport i nešto manje youtube, udaljenost 2-2.5 metra. Uzeo bih preko amazon de ili neke njemačke online trgovine.

A može i tv+tv box da se uklopi u cijenu.

Hvala

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Dvojba (brat inzistira na Samsungu)
55MU6172
55MU7002
...7002 je cca 2000kn skuplji.
Zanima me vaše mišljenje o kvaliteti oba tva i zaključka vrijedi li 7002 ovoliko više?
 
0 0 hvala 1
13 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
khneza kaže...

Tražim Tv 44-49, cijena oko 500€. Smart tv poželjan android, gledao bi se najviše iptv, torrent filmovi, sport i nešto manje youtube, udaljenost 2-2.5 metra. Uzeo bih preko amazon de ili neke njemačke online trgovine.

A može i tv+tv box da se uklopi u cijenu.

Hvala

 6412

10 godina
neaktivan
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
karlo125 kaže...
Luce Bree kaže...
roby27 kaže...
Luce Bree kaže...

Prošlo je do zadnje narudžbe, ali kada ce ti trebati dostaviti tv, vjerujem da ce te nazvati iz njihove centrale i obavijestiti te da si unio popust koji ne moze proci za taj tv, ako prođe. Odlično :)

 Ma nek si puše kitu, tko im kriv kada algoritam za kupone ne izbaci invalid code ;) Treba probat

 

 

 Odmah otisao po karticu, kupio tv, skinulo mi s racuna, usao u minus na tekucem :( web shop telefon ne radi preko vikenda. Cekam ponedjeljak. Nek mi samo probaju otkazati narudžbu nakon što su mi uzeli lovu s racuna i nakon sto sam dobio potvrdu na mail. Onda cemo dalje pravnim postupkom rijesavati stvari 😎

 Eto vidiš ti dobio potvrdni mail a ja ne,ma neka muljaža taj santa domenica.

Fala bogu da sam izabrao placanje virmanom tako da necu im uplatit ali za svaki slucaj zovem ih danas...

Samo da javim, prije 5 min dobio sms i potvrdu na mail za tv. Posiljka ce danas biti predana dostavnoj sluzbi. Sutra bi paket tebao doci na moju adresu. Njihova je krivica sto im krivo radi algoritam za promo bon ☺️

10 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Luce Bree kaže...

Samo da javim, prije 5 min dobio sms i potvrdu na mail za tv. Posiljka ce danas biti predana dostavnoj sluzbi. Sutra bi paket tebao doci na moju adresu. Njihova je krivica sto im krivo radi algoritam za promo bon ☺️

Srićo jedan...nice 

Ovo ko god kupuje tv treba iskoristit hitno,jedino ako vec nisu promjenili to.

Taj tv za tu cijenu nema sanse nigdi nac.

Origin_Steam: hrka11
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2018 10:24 (hrka11).
15 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Kod je i dalje aktivan
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Potvrđeno je da se cijena sa ovim kodom može ostvariti preko weba i uz dostavu kurirskom službom (nema osobnog pruzimanja u poslovnici). Kakva su iskustva s dostavom kurirskom službom iz SDa?
Nisam iz Zg, ali sam do sad prakticirao osobno pruzimati TVe...
 
0 0 hvala 0
5 godina
neaktivan
offline
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Još uvijek se dvoumim pa bi trebao odgovore na nekoliko stvari da to riješim ovaj tjedan.Kupuje se TV s ograničenim budžetom do 4500kn za veći dnevni boravak gdje će se televizija gledati s 2,5-3m.TV će biti na zidnom nosaču pod malim kutom prema kauču i gledat će se najviše naši programi,a nakon toga filmovi i ponekad neki sportski događaj.Poželjno je da ima Smart opcije i da mogu to povremeno koristiti kada će trebati.Do sada je bio korišten običan 43" Philips TV.

 

1. Prvo me zanima mišljenje da li je bolje ići na 49-50" ili 55"? (neki naveli kako nisu bili zadovoljni kvalitetom prikaza naših programa na većoj dijagonali)

2. Drugo, koje mi televizore preporučate u tim kategorijama? (znam da za 4500kn sigurno ima neki odličan 49" model,ali ako bi recimo za iste novce dobio neki solidan 55" model onda bi rađe išao na tu opciju)


Nisam zahtjevan korisnik tako da mi je bitno da dobijem najbolji izbor za dobiveno/uloženo.I naravno da ima 5 godina garancije. 

 
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
offline
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Kupljen LG 49UJ701V s kodom 20% za 3679 kn...

Vrijedilo je pokušati...

A cijena od 4139 mi se činila predobra 

 
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

S kodom bi izašao 8000 kn.

Da li vrijedi?

 

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-65uj701v.aspx

 

 
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
neve111 kaže...

Kupljen LG 49UJ701V s kodom 20% za 3679 kn...

Vrijedilo je pokušati...

A cijena od 4139 mi se činila predobra 

 Ja sam uzel Sony al sad kad ovo vidim... 

Taj LG za te pare defitnivno best buy, a tek onda Sony

E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice