Treba mi pojačalo snage 2x50W i RMS 180W

poruka: 3
|
čitano: 1.934
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
offline
Treba mi pojačalo snage 2x50W i RMS 180W

Pozdrav,

Imam mali problem, pošto moja jeftina linija može do 2x15W (mjerio voltmetrom) a zvučnici su od 2x50W 180W RMS i nezvuče baš dobro, kad sam probao kod frenda iste zvučnike (pojačalo 2x90W teac nešto) vrh su zvučali, e sada, pojačalo može bit starije od isusa, al ne novo, samo korišteno kupujem ako mi može tko preporučiti (njuškalo oglasi itd.), samo da ima AUX IN i za slušalice za spojiti (također i auto radija , jer soba mi je dosta mala).

Hvala.

[url=http://valid.x86.fr/yucct3][img]http://valid.x86.fr/cache/banner/yucct3-4.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
offline
Re: Treba mi pojačalo snage 2x50W i RMS 180W
Devil224 kaže...

Za kurac ste forum.

 

LP.

 Da ti imaš malo mozga potražio bi neku temu o audiu, gdje se okupljaju entuzijasti a ne za svaku sitnicu otvoriti novu temu kao da je forum tvoj.

 

https://www.bug.hr/forum/topic/periferija/savjetnik-izbor-pc-zvucnika/166332.aspx

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
 
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Treba mi pojačalo snage 2x50W i RMS 180W

..neznam kako si snagu (W) mjerio voltmetom (V) ??  i kakav je to zvučnik od 50W 180W RMS kad je RMS jedinica sinusne realne snage pojačala pa se kaže pojačalo od 60W RMS = 100W muzičke snage.

Na zvučnicima osim impedance i realne snage zna biti i podatak o vršnoj snazi (pik ,  dakle impuls koji on može izdržati).

 

ps: snagu pojačala uvjek možeš provjeriti ako su na izlazu integralna kola sa kojih prepišeš oznaku i po njoj googlaš datasheet gdje piše koju realnu snagu ima i pri kojem naponu napajanja i impedanci zvučnika. Ako su na jednom kanalu pojačala dva integrirca u mosnom spoju tada je snaga praktično duplo veća (i duplo manja impedanca opterećenja zvučnika) nego kod jednog integrirca.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice