Dio matične ploče gubi napajanje?

poruka: 2
|
čitano: 613
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
offline
Dio matične ploče gubi napajanje?

Laptop (ASUS X54H refurbished) je nakon dobre dvije i pol' godine odlučio krepavat. Usred korištenja se najednom ugasi. Prvo sam probao punjač koji sigurno radi, ali nije do punjača. Tada sam posumnjao u konektor jer kada se ušteka konektor od napajanja u određeni položaj laptop radi, ali ako se imalo pomakne ugasi se. Laptop je odnesen u servis gdje je serviser rekao da je stavio novi konektor ali da i dalje ne funkcionira, te je rekao da ne zna što je ali da dio matične ploče ne dobija napajanje.

 

Mene zanima da li se netko susreo sa problemom da laptop u određenim okolnostima radi (postavi se na stol i kabel se ne smije ni pomaknut), ali da je stvar do matične ploče koja u jednom dijelu ne dobija napajanje?

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.6.2017 23:05 (avantgard).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Dio matične ploče gubi napajanje?

Pozdrav,

Većina konektora gubi spoj između samih pinova i matične ploče. Ovaj je iznimka, on puca iznad (slika upravo takvog konektora). Golim okom se ta pukotina jedva vidi.

Koliko sam imao prilike vidjeti serviseri nerijetkosamo preleme konektor i to na spoju s matičnom.

Također na tom laptopu  zbog oštečenja konektora i pregrijavanje tog dijela radi lošeg spoja čest slučaj je oštećenje ploče na tom dijelu pa pomicanjem konektora se u stvari radi kratki spoj plusa i minusa kroz slojeve ploče.

U oba slučaja, popravak nije zahtjevan i da se otkloniti relativno lako.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.6.2017 0:42 (ITelektronika).
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice