Kako sam dobio posao u Irskoj izdvojena tema

poruka: 2.511
|
čitano: 958.557
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
offline
Kako sam dobio posao u Irskoj

Para buši gdje burgija neće. I u HR i svugdje drugdje na svijetu. Živcira te legitimacija pješaka, a ne 13 milijardi poreza ?! 

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
 
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Re: Kako sam dobio posao u Irskoj
hrvooje kaže...

Para buši gdje burgija neće. I u HR i svugdje drugdje na svijetu. Živcira te legitimacija pješaka, a ne 13 milijardi poreza ?! 

 Gle, ja sam odavno rekao da je Irska nista drugo nego drzava za pranje novca! ovdje me nitko ne dira, nikome ne smetam, niti tko smeta meni! ne pratim vijesti ni politiku! sad da prodjem pokraj predsjednika irske, ne bih imao pojma uopce! zasto je to tako?! zato sto me adekvatno plate za moj rad! pridrzavam se svih pravila, kojih sam se pridrzavao i u HR, ali jbg. ovdje me vise cijene. nije mi jasno samo, kako je to moguce, da me vise cijene u nekoj drzavi koja je skoro 3k km dalje od rodne grude, nego tamo gdje sam se rodio. u HR su cijene svega VECE nego u IE, osim alkohola i cigareta! minimalac je u IE skoro 5 puta veci nego u HR! kako je to uopce moguce frende?! cijene iste, place drasticno razlicite! jebeni uzas! Zadnji puta kad sam bio na godisnjem u HR, usporedio sam pistacio u lidlu. u irskoj u lidlu pistacio od 250g kosta nekih 2.5 eura. Pistacio od istog proizvodjaca samo manji, cini mi se 180g ili tako nesto, u hrvatskom lidlu kosta 25+ kn... ako si na minimalcu, u irskoj taj pistacio zaradis za 15 minuta, a u hrvatskoj za 2 sata! s tim da imas 60 grama pistacia manje.... pametnom dosta...

HAKOSUKA
10 godina
neaktivan
offline
Kako sam dobio posao u Irskoj

Pozdrav, ekipa.

 

Evo cijeli tjedan šaljem zamolbe, CVove, motivacijska pisma u kojima sam opisao kako sam opsesivan, proakativan i prilagodljiv i slične stvari itd. Pregledao sam sigurno 500+ oglasa, svo slobodno vrijeme (i malo onog neslobodnog) na traženje, poslao 30-40 prijava ako ne i više.

 

Problem kod mene je kaj sam završio za Automatičara a RH nema industrije. Tokom studija sam radio svašta kaj se god našlo ali nikaj duže od godine dana. Sada sam već stari konj sa 28 godina i negdje 5 godina iskustva u 5 različitih grana.

Znam PLC stvari (obrazovanje), znam radit web stranice (recimo dvije godine, slab s JavaScriptom - googler, smisao za UI i dizajn - dobar, ako ne i vrlo dobar jer sam razvaljivao kolege u tvrtci koji su to završili na faksu), znam administrirati Linux/Windows (godinu dana iskustva, onako zbrda zdola, neznam naredbe ali znam kaj trebam napraviti...), radio sam kao Data Analyst nekih (7 mjeseci s Qlik alatom, davno je to bilo) i još neku podršku u bankarskom sektoru (potrčko od dokumentacije, bezvzeze).

Ovak znam još malo core Java-e (nedovoljno za nikaj ozbiljno, ali tek učim), Pythona (opet nikaj konkretno), SQL (ali ne da mogu živjeti od njega), JS (googler, odnosno malo bolje od toga) i s Integracijom Softwarea (pola godine, nešto slično MS Dynamics).

 

Sad, koji sam ja vrag? Trenunto se prodajem SVEMU nabrojanom, za PLC - početnik/graduate, Web Development - Entry Level ili Experienced(Non Manager, JS me užasno koči ovdje, trebam AngularJS bar), Web Application Dev (ugh, tu me sve koči, brijem kak su svi bolji od mene), System Admin (ajde ovo koliko toliko znam, RedHat, OSUSE, Debian... osim ako me ne pitaš o Active Directory ili popravku printera), Data Analyst (znam malo Pythona, radio sam s BI alatima).

 

Nazvala me neka iz neke agencije, neznam iz koje agencije iako sam ju pitao ponovo (bježao sam po hodniku tvrtke da me ne čuju kolege ili nadređeni), ali rekla je me vidjela na Monster.ie. Uglavnom, šarmirao sam ju (jer sam takav), pričali smo o tome zašto želim doći u Irsku, kaj sam sve radio, imam li kog tamo, razgovaram li već s nekime, i naravno koliko znam o Web Designu i koliko mi je iskustvo s JavaScriptom. Rekao godinu dana.

Pitala me za očekivanu plaću - rekao 36 000€ godišnje. Rekla je, iznenađeno, kako je u redu očektivati toliku plaću s mojim iskustovm ali bi li pristao na manju i ja sam isprepadan, skriven sada već negdje kod garaže uredske zgrade na minus 2 celizijusa u košulji, rekao sam kako bih ako je prilika prava i ako mislim kako ću naučiti jako puno i kako mi je taj potencijal za rastom znanja zapravo najvažniji. Nisam ni lagao. Rekla OK, poslati ćemo ti mail nakon razgovora.

Sada, stigao mi je mail, za Web Design posao sa Monstera ali izgleda kao onaj automatski reply. Nisam čuo nikaj poslije od nje i neznam tko je ona i za koga radi (nisam čuo kada je ponovila jer je baš jedan nadređeni prolazio hodnikom pa sam ga morao pozdraviti i pobjeći).

 

1. Sada, jesam li se precijenio? Gledajući one tablice McKinleya i Sigmara zbilja nisam. Frontednaši zbilja dobivaju 30-35K € godišnje s 1-2 godine iskustva. Ali ja sam Balkanska sirotinja sa sumnjivim iskustvom (u njihovim očima bar).

2. Jesam li pogriješio s onima kako bih pristao na manje? Hoće li mi sada ponuditi (ako išta ponude) 25K €? 

3. Rekao sam kako mogu biti tamo za 2 tjedna iako mislim kako bi me sadašnja tvrtka pustila u roku 3 dana ali pripreme, cijena leta i slično bi onda bilo nabrzaka - jesam li zeznuo? Jesam li trebao reći 4 dana? Čitao sam kako njima obično treba radnik i to odmah. Sad nisam siguran jel to misle za ovako ekipu koja radi kao tehničari, manipulanti i vozači ili i na ITevce.

4. Malo me strah testiranja (zapravo sam prestravljen). Neki savjet? Da drilam JS dan i noć?

5. Javaš napreduje u Seniore, nakon toga u Software Engineere, nakon toga u Software Arhitekte i slično. Kamo dalje nakon Frontenda? Product Management i njegova prodaja? UX? Marketing? Da se kockam s Javom u slobodno vrijeme (što baš radim) ili da bacim sve karte u JS (detaljno naučiti sve cake s JS i onda frameworksi), ili Big Data/Data Analyst ?

Kaj mislite? Mene inače zanima bilo kaj u čemu sam dobar ili možda bolji od drugih (kompetitivan sam pomalo), što trenutno ne pokazuje kaj da izaberem. JS se baca kao izbor ali gdje je tu napredak osim freelancinga na kraju?

6. Kako izgleda napredovanje u Management ili neke više funkcije u Irskoj za Hrvate? 

 

Isprike na ovoj noveli, bolje nego da vas ispitkujem 10 puta. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2017 22:59 (Onaj Čudni).
 
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
offline
Re: Kako sam dobio posao u Irskoj
Onaj Čudni kaže...
6. Kako izgleda napredovanje u Management ili neke više funkcije u Irskoj za Hrvate?

Mene zanima zašto bi itko normalan htio to raditi... Zašto bi netko bio neki mid-level davež kojeg ne vole nit gruntovi nit oni iznad njega? Zašto biti na poziciji na kojoj realno ne možeš ništa (ne možeš nikog natjerat da radi jer iako jesi nadređeni, ustvari nisi jer moraš pitati iznad sebe i ne možeš ništa sam napraviti jer od tebe se očekuje da upravljaš a ne da "prljaš ruke")? Iz nekog razloga, svi sanjaju o toj poziciji da bi se hvalili kako su manageri a ustvari nisu i to najčešće za neku mizeriju od razlike u lovi... Čak i oni nesretni project leaderi su u boljoj poziciji, bar mogu o nečem odlučivati - ali da bi postao jedan od njih moraš raditi jako, jako puno ili biti iznimno nadaren (i srećković) da bi dospio na tu poziciju... Koja glupost od posla...

 

A što se tiče ovog iznad - jel tako da ti se ustvari ne da raditi? Jer da želiš raditi, do sad bi nešto naučio kako treba, bar web development jer to bilo tko sa 2 i pol stanice u mozgu može naučiti.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2017 23:34 (Sum_of_all_fears).
14 godina
neaktivan
offline
Re: Kako sam dobio posao u Irskoj

Kako to da nisi našao posao u automatizaciji u Hrvatskoj? Koga god znam da je završio automatiku, ima posao i to jako dobro plaćen. Evo upravo sada na mojposao vidim da danielli i spitzer traže nekoliko inženjera, a prije par mjeseci je i končar tražio. Uostalom ne uči se samo PLC, trebao bi znati i embedded, a onda je već puno lakše naći posao, u Hrvatskoj ili vani i to jako dobro plaćen (puno bolje nego se tebi nudi).

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
10 godina
neaktivan
offline
Kako sam dobio posao u Irskoj

Moram istaknuti kako sam duboko razočaran odgovorima. Zle prepostavke o mom karakteru i radnoj etici zbilja nisu bile potrebne.

 

Mene zanima zašto bi itko normalan htio to raditi...

 

Smatram kako rad u IT tvrtci kao osoba koja zapravo radi neku tehničku radnju i još k tome sudjeluje u prodajnim/rukovodećim poslovima može steći vrijedna poznanstva koja kasnije može iskorsititi. Naprimjer - ukoliko napustim X tvrtku, možda pokrenem svoju Y tvrtku. I onda ti kontakti mogu biti korisni kao partneri, klijenti i slično. Dakle, ovo bi služilo kao pomoć ukoliko nakon rada za nekog odlučim raditi za sebe. 

 

A što se tiče ovog iznad - jel tako da ti se ustvari ne da raditi? Jer da želiš raditi, do sad bi nešto naučio kako treba, bar web development jer to bilo tko sa 2 i pol stanice u mozgu može naučiti.

 

Ja sam radio poslove koje sam uspio dohvatiti na tržištu rada. Bilo što što sam uspio dohvatiti. Niti jedan od tih poslova nisam napustio sam, tvrtke su propale, ugovori su završili (stručno osposobljavanje), projekti nisu prodani (zaposlen samo za projekt).

Priroda moje karijere je bila takva da sam krenuo raditi još na studiju, jedva našavši posao za BI Konzultanta (očito nema veze sa mojom strukom - koja je bila u zombij stanju jer pričamo o razdoblju 2008-2014) radio taj posao par mjeseci i kada nadređeni nije uspio naći kupca rekao mi je kako imam tjedan dana da mu napravim web stranicu. Ja nisam u životu takvo što niti pipnuo ali sam ju napravio i to zapravo pristojno. Radio sam dan i noć. Takav rad, bez odmora, nije bio strana pojava u mojoj karijeri. Štoviše, bio je česta pojava. 

I napominjem, ja ih zbilja znam raditi, i to dobro. Jedino nisam nikada radio s frameworksima i ne mogu baš napraviti cijeli Minecraft kao što to drugi mogu. Nije baš kako sam tele.

Kada nisam bio na predavanjima i radio ovakve poslove, nosio sam šutu ako sam imao lude sreće da nađem posao nošenja šute za 17,50HRK po satu u preko Stduendt Servisa, a onda, navečer, dežurati na porti i prati prozore i slično (2 sata dnevno). Na moju nesreću, nisam imao laptop niti sam si isti mogao priuštiti. Ne šalim se, pano u SC-u je bio PRAZAN i bio je PRAZAN 4 godine koliko sam ga gledao svaki dan nakon ručka. Da sam zgodna cura bar bih mogao biti hostesa, njih se bar tražilo par komada.

Sva moja radna mjesta su bila prvo moje doticanje s pojedinom granom, svo svoje vrijeme sam trebao uložiti u to novu granu kako ne bih dobio otkaz zbog manjak učinkovitosti jer sam morao nekako platiti odjeću i hranu.

 

 

Kako to da nisi našao posao u automatizaciji u Hrvatskoj? Koga god znam da je završio automatiku, ima posao i to jako dobro plaćen. Evo upravo sada na mojposao vidim da danielli i spitzer traže nekoliko inženjera, a prije par mjeseci je i končar tražio. Uostalom ne uči se samo PLC, trebao bi znati i embedded, a onda je već puno lakše naći posao, u Hrvatskoj ili vani i to jako dobro plaćen (puno bolje nego se tebi nudi).

 

I ja sam mislio isto prvi dan kada sam se upisivao na Automatizaciju (2008).  Stvarnost je ispala tmurnija.

Prošle godine, u ovo vrijeme, dva puta sam imao iznimno neugodno okupljanje sa svojima sa TVZ-a. Neplanirano. Našli smo se naplanirano, na natječaju za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa za jednu veću hrvatsku elektrotehničarsku tvrtku.

Bilo nas je 48. Nas 48, iz istih klupa eto natječemo se za jedno mjesto i to za 2400HRK koje ta tvrtka nije trebala niti platiti (direktno). Došao sam u drugi krug među sedmoricom i onda ispao.

Mjesec dana poslije toga, našli smo se u Končaru. Ovaj put nas 12ero, na natječaju za skladištara. Nitko od nas nije dobio posao nego neki dečko kojeg je profesor preporučio.

Bio sam na razgovoru s jednim Njemačkim gigantom, ali za prodajnog inžinjera. Ispunili smo (ovaj put nije bilo nikog koga sam poznao) hodnike u redu. Bilo je i ozbiljnije gospode, preptostavljam kako su izabrali njih zbog iskustva.

Sada rade kao call-agenti ili "strujići". Dosta ih neće dobiti poslove u struci jer su predugo izvan nje.

Za embedded se potpuno slažem. 

 

Za ove oglase koje si naveo moram ti reći da ih sve znam na pamet, poslani su životopisi, motivacijska pisma, prvi dan objave. Iako su u RH, iako imam ovaj posao, ja još uvijek želim nazad u svoju struku. 

Stvari nisu izgledale ovako dobro prije samo 8 mjeseci. Prije 8 mjeseci nisi mogao naći 20-30 poslova pod rubrikom "Elektrotehnika", čini se da smo napokon izvan krize sada kada ja idem van bez većeg iskustva. 5 automatičarskih poslova je pravo čudo (ako izuzmemo onog u Labinu koji se doslovno nikada nije javio niti jedom nikome koga znam iako mu šaljemo mailove 2-3 godine).

 

To što nisam s FER-a, to što sam bio aktivan na tržištu rada za vrijeme krize, bilo SServis ili HZZ, moj promašeni izbor (Automatizacija) bez znanja jezika (Njemački) u zemlji koja je upala u krizu, i što nemam dana iskustva su mi presudili. Zato sam radio štobilo.

Gospodo, ja se trudim, nemorate to zapitkivati. Zato i idem van. Samo sam tražio savjete i drugo mišljenje za svoje upite.

 

P.S.

Upravo su mi odgovorili na 3 zamolbe. Pozvan sam na razgovore (telefonske i osobne za ove u RH). Ne mogu vjerovati. Prvi put u životu da mi je više ljudi odgovorilo pozitivno isti tjedan. Zapanjen sam. Čini se kako kriza zbilja je gotova.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2017 17:47 (Onaj Čudni).
 
17 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Re: Kako sam dobio posao u Irskoj

Nemam iskustva s developer stranom, tako da ti tu ne mogu dati savjete, ali sto se tice generalnog trazenja posla:

Kad ubacis CV na monster dobit ces inicijalno nekoliko poziva (ovisno o struci mozda i hrpu poziva) od raznih recruitera.  

U Irskoj velika vecina poslova ide kroz recruiterske agencije, ne sve naravno, ali dosta. Zbog toga recrutiera ima milijun i moguce je da ces imati puno inicijalnog kontakta s njima. 

Nakon dosta prvih poziva taj isti recruiter ti se mozda vise nikada nece javiti. Nemoj se osjecati lose zbog toga, oni kontaktiraju na desetke ljudi u istom danu.

Vecina tih poziva ima cilj dobiti informacije o tebi, sto radis, sto bi htio, cca koju placu ocekujes i slicno. Ubacuju te u svoju bazu i mozda ce ti se javiti kasnije sami ako im iskocis negdje kao zanimljiv match.

Nemoj misliti da si se precijenio, nisu Irci nista posebno pametniji od nas :).

Takodjer nemoj razmisljati o ponudi, to je tek kraj, treba prvo proci koji intervju. Ako i dodje do ponude - mozes pregovarati, pokusati malo dici i slicno.

Nemoj govoriti da mozes doletiti za 4 dana, pitanje je kako ces uspjeti skombinirati letove uopce, a sumnjam da ce im propasti sve ako dodjes za koji tjedan. Ali prvo prodji telefonski razgovor, a onda razmisljaj o on-site intervjuu.

 

Vidim da si pun zelje i elana, ali opusti se. Ako te pojedu zivci na intervjuu nece nikom koristiti. Nije to nista smak svijeta :)

Takodjer, tjedan dana slanja CV-a nije nista, pa makar slao i za najtrazenije pozicije.  Daj si malo vremena, prati oglase, vidi sto se najvise trazi (opet, nazalost nemam pojma kak je u developer svijetu), kakve place se nude (neki poslovi ce imati napisanu cca placu).

Ako vec nisi, gurni svoj CV direktno agencijama (obicno imaju opciju uploada CV-a ne vezano za odredjeni posao). Ovako napamet par agencija su - Archer, CPL, Eolas, Sigmar, stelfox, computer futures, morgan mckinley.

 

I zapamti - ti prodajes sebe, dajes im opciju da te zaposle, ne molis za posao na koljenima.

14 godina
offline
Re: Kako sam dobio posao u Irskoj
Onaj Čudni kaže...

Moram istaknuti kako sam duboko razočaran odgovorima. Zle prepostavke o mom karakteru i radnoj etici zbilja nisu bile potrebne.

 

P.S.

Upravo su mi odgovorili na 3 zamolbe. Pozvan sam na razgovore (telefonske i osobne za ove u RH). Ne mogu vjerovati. Prvi put u životu da mi je više ljudi odgovorilo pozitivno isti tjedan. Zapanjen sam. Čini se kako kriza zbilja je gotova.

 Svi moji kolege iz srednje, svi imamo po 25-26, 4 Ferovca,16 tvz-ovca i par zgubidana. Svi rade tvzovci dobili poslove automatike(plc-i, robotika) neki programiraju mislim da samo 3. Ja sam 2god. faksa (jer sam kasnije upisao) i vrlo vjerojatno ostajem u firmi kao tehnolog el. održavanja (automatika i sve vezano uz elektrotehniku). Moji svi koji rade ni jedan nema plaću ispod 6k. 
Ja zbilja ne znam kako ti nisi uspio nać posao (mislim sory al zbilja). Znam jedino da su neki malo duže tražili, a većina njih je nosila otvorene molbe po firmama i na kraju je večina i tako dobila posao i to bez stručnog. Svi su radili za početnu plaču od 5-6k.

7 godina
neaktivan
offline
Re: Kako sam dobio posao u Irskoj
Ja krecem za irsku 27. 01. 2017pa budem vidio kako bude.nadam se da cu uspijeti.mogu dobit neciji broj pa da se javim kad dojdem tamo pa makar da popijemo pivo.
 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Kako sam dobio posao u Irskoj
mac92 kaže...
Onaj Čudni kaže...

Moram istaknuti kako sam duboko razočaran odgovorima. Zle prepostavke o mom karakteru i radnoj etici zbilja nisu bile potrebne.

 

P.S.

Upravo su mi odgovorili na 3 zamolbe. Pozvan sam na razgovore (telefonske i osobne za ove u RH). Ne mogu vjerovati. Prvi put u životu da mi je više ljudi odgovorilo pozitivno isti tjedan. Zapanjen sam. Čini se kako kriza zbilja je gotova.

 Svi moji kolege iz srednje, svi imamo po 25-26, 4 Ferovca,16 tvz-ovca i par zgubidana. Svi rade tvzovci dobili poslove automatike(plc-i, robotika) neki programiraju mislim da samo 3. Ja sam 2god. faksa (jer sam kasnije upisao) i vrlo vjerojatno ostajem u firmi kao tehnolog el. održavanja (automatika i sve vezano uz elektrotehniku). Moji svi koji rade ni jedan nema plaću ispod 6k. 
Ja zbilja ne znam kako ti nisi uspio nać posao (mislim sory al zbilja). Znam jedino da su neki malo duže tražili, a većina njih je nosila otvorene molbe po firmama i na kraju je večina i tako dobila posao i to bez stručnog. Svi su radili za početnu plaču od 5-6k.

 Mozda ste ti i tvoji frendovi neki genijalci kad i "zgubidani" ne rade ispod 6k kuna. Sry ali 6k kuna je generalno ok placa za nasu zemlju, i neka srednja ili 3 godine vise nisu garancija za takvu placu. Pa cak ni fer jer znam nekoliko njih koji rade za 3 soma. Ili znate puno ili imate hebene srece jer ako ti dobijes posao za 6 soma poslije srednje koje te ionako nauci minimalno divim ti se.

 

Ja ovom gore vjerujem da nema srece s poslom jer sam i sam nekada davno poslao stotinjak zivotopisa i zamolbi i nista. Pa sam kasnije lagao da znam prakticki sve i opet se nitko nije javio. Eto sada je malo bolje, ali su bajke ako pricas da zgubidani rade za 6 soma bez ikakvog predznanja.

15 godina
odjavljen
offline
Re: Kako sam dobio posao u Irskoj
Onaj Čudni kaže...
...

Gle, ja nemam ništa (osobno) protiv tebe. Možda si vrijedan, marljiv i dobar radnik ali po ovom tvom rantu jedino što mogu zaključiti je da se nisi potrudio. Jedino što si ovdje naveo su izlike i opravdanja. Ako te zanima područje x i želiš to raditi, onda ćeš valjda sjesti, učiti i raditi iako si bez posla. Da, teško je, nemaš volje jer nema rezultata (nemaš posao) ali baš to bi te trebalo motivirati da učiš sam. Ako imaš želju naučiti JS i imati ga u malom prstu, na internetu postoji more tutoriala što i kako. Pa tu na forumu možeš za većinu popularnih jezika dobiti odgovor na skoro svako pitanje.

 

Ja nisam došao na posao preko veze. Nemam čak niti formalno obrazovanje niti odgovarajuću srednju za ovo što radim. Sve što znam o .Netu i programiranju generalno sam sam naučio tokom srednje. Zanimalo me. Sad imam plaću kao prosječni FERovac na istoj poziciji i sa jednako iskustva a imam samo SS i to ekonomsku.

 

Ali i dalje stojim iza toga da je management drkanje tujca. Možda, možda budeš imao koristi jednog dana od toga ali imao bi (sada) daleko više koristi od proučavanja W3Schoolsa. Ako si već završio tu automatizaciju, na netu imaš more knjiga o tome (znam jer sam tražio jer me zanima, jer jednog dana želim prijeći u to područje).

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
10 godina
neaktivan
offline
Re: Kako sam dobio posao u Irskoj

Možda si vrijedan, marljiv i dobar radnik ali po ovom tvom rantu jedino što mogu zaključiti je da se nisi potrudio

 

Ne slažem se. Trentutno učim Javu svaki dan. Zato sam pitao u vezi JavaScripta jer bi pomoću njega brže dobio posao vani jer lupanje po Angularu bi zbilja bilo brže nego Java core, pa JavaEE, pa Java Spring, pa ... 

 

Da, teško je, nemaš volje jer nema rezultata (nemaš posao)

 

Imam posao.

Radim s alatima sličnim MS Dynamics, dakle poslovni procesi. I bolji sam od "konkurenata" koji su zaposleni isto kad i ja (iako sam plaćen upola manje - 4000HRK - jer su oni imali više iskustva, saznao sam potajno), doslovno me zovu da im objašnjavam stvari stalno. Od Linuxa, preko Windowsa, pa networkinga i na kraju tih alata s kojima radimo. Plaća će mi rasti 500 HRK godišnje max.

Dođem doma - Java. Ali Java ide sporo jer je ogromna (prolazim kroz Core Java knjigu koja je više referenca s 1000 strana, a nakon nje Core Java 2 isto s 1000 strana).

Problem s tim alatima i mojim poslom je u tome što to ne mogu prodati nikome, prespecijalizirani su. Vidio sam doslovno jedan oglas, npr. u Irskoj, s tim alatima a pregledao sam pola tisuće sigurno. Ako ne i više. U Austriji - 0. U par drugih država - samo partnere svoje tvrtke. I to 3 mjesta.

 

Ali i dalje stojim iza toga da je management drkanje tujca

 

U redu. Meni je to samo alat za dostizanje nekog cilja.

 

daleko više koristi od proučavanja W3Schoolsa

 

Nadam se kako više nije zastario kao što ga se ja sjećam.

16 godina
offline
Kako sam dobio posao u Irskoj

Meni ti zvučiš da kao da si pun sebe i nije ti jasno kako te nitko ne želi zaposliti.

 

Realno što ti znači što ti "misliš" da dobro znaš web dizajn, sistemaš si, data analitičar, znaš piton, nešto sql, i učiš javu? 

 

Zar tebi ovdje nešto ne smrdi?

 

Garantiram da sve što si naveo znaš prosječno ili ispod prosječno.

 

Uzmi jednu stvar i vrti je do kraja, dok ne postaneš profić, i posla će biti ko u priči.

 

Ovdje znaš sve po malo, ništa ozbiljnije da može radit neke veće projekte gdje pada velika lova, bez škole, radio kao skladištar i još se čudip zašto nemaš posla.

 

Ni ja te nebi zaposlio koji imam firmu da vidim takav životopis.

 

Mrzim likove koji "znaju" 10 programskih jezika, radili su na bazama i imaju desetak portfelja web stranica koje su radili za stranku mladih i rade kao cnc operateri kao main job. jesus

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2017 20:44 (amd freak).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
Re: Kako sam dobio posao u Irskoj

Realno što ti znači što ti "misliš" da dobro znaš web dizajn, sistemaš si, data analitičar, znaš piton, nešto sql, i učiš javu?

...

Garantiram da sve što si naveo znaš prosječno ili ispod prosječno

 

Možda si propustio:

 

znam administrirati Linux/Windows (godinu dana iskustva, onako zbrda zdola, neznam naredbe ali znam kaj trebam napraviti...)

...

radio sam kao Data Analyst nekih (7 mjeseci s Qlik alatom, davno je to bilo)

...

Ovak znam još malo core Java-e (nedovoljno za nikaj ozbiljno, ali tek učim),

...

Pythona (opet nikaj konkretno),

...

SQL (ali ne da mogu živjeti od njega),

...

JS (googler, odnosno malo bolje od toga)

...

i s Integracijom Softwarea (pola godine, nešto slično MS Dynamics).

 

 

Doslovno sam izjavio kako sam sve po malo. Dakle, sve za dva ili jedva tri, osim Web Designa, i kako sada učim Javu. Javu sam izabrao jer je enterprise jezik, da to tako kažem, siguran izbor zbog svoje raširenosti u poslovnom svijetu. Naprimjer, ne ovisi o Micorsoftu kao C#, ne drži se pretežito Big Data i Linux skripti kao Python, nije sve više samo za embedded kao C... itd. Dakle pokušavam igrati na sigurno koliko god to nespretno zvučalo.

Jesam li možda napisao previše? Ne shvaćam zašto se stalno okreću moje riječi i pretpostavljaju stvari o meni? Prikazao sam neke svoje ne/vještine, bio potpuno iskren i dalje sve isto.

 

 

U vezi Web Designa - sve stručne osobe (neki Frotendaši koje sam upoznao, ekipa koja je završila Web Design) su bile pozitivno iznenađene mojim uradcima. Kod (markup, stylesheet, js script) je kratak koliko god može biti, zadovoljava sve standarde, osiguran je i za starije browsere, osiguran je i za promjene u budućnosti, ne raspada se niti na opskurnim browserima (doduše često koriste iste engine), pazio sam na sve detalje, razvoj branda svojih klijenata, na pravila i best-practices industrije (dakle i na one stvar articles, sections, kako napraviti stranicu za screen readere, kako pazti na ljude koji imaju problema s bojama i vidom itd itd), stranice su sve responsive i nisam koristio nikakav bootstrap i slično, sve ikone sam sam nacrtao, sve slike sam sam obradio, pazio sam na brzinu učitavanja iako ne pričamo o nekim masivnim web portalima. 

Nisam ninja, nisam to niti rekao, ali nisam tele.

 

Mrzim likove koji "znaju" 10 programskih jezika, radili su na bazama i imaju desetak portfelja web stranica koje su radili za stranku mladih i rade kao cnc operateri kao main job. jesus

 

Zašto bih skrivao nešto što sam radio? Osim toga, ja sam stavio upit baš u vezi toga kako bih si olakšao izbor smjera u koji želim duboko ući. Ali eto, stalno nalazim na taj veliki otpor i pokoji savjet.
Ako ćeš komentirati, zamolio bih te da i pročitaš ono što sam rekao. Nema smisla više citirati samog sebe i to na istoj strani ovog foruma. Ali eto, je to moram raditi, čini se.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2017 21:18 (Onaj Čudni).
14 godina
offline
Re: Kako sam dobio posao u Irskoj
amd freak kaže...
mac92 kaže...
Onaj Čudni kaže...

Moram istaknuti kako sam duboko razočaran odgovorima. Zle prepostavke o mom karakteru i radnoj etici zbilja nisu bile potrebne.

 

P.S.

Upravo su mi odgovorili na 3 zamolbe. Pozvan sam na razgovore (telefonske i osobne za ove u RH). Ne mogu vjerovati. Prvi put u životu da mi je više ljudi odgovorilo pozitivno isti tjedan. Zapanjen sam. Čini se kako kriza zbilja je gotova.

 Svi moji kolege iz srednje, svi imamo po 25-26, 4 Ferovca,16 tvz-ovca i par zgubidana. Svi rade tvzovci dobili poslove automatike(plc-i, robotika) neki programiraju mislim da samo 3. Ja sam 2god. faksa (jer sam kasnije upisao) i vrlo vjerojatno ostajem u firmi kao tehnolog el. održavanja (automatika i sve vezano uz elektrotehniku). Moji svi koji rade ni jedan nema plaću ispod 6k. 
Ja zbilja ne znam kako ti nisi uspio nać posao (mislim sory al zbilja). Znam jedino da su neki malo duže tražili, a većina njih je nosila otvorene molbe po firmama i na kraju je večina i tako dobila posao i to bez stručnog. Svi su radili za početnu plaču od 5-6k.

 Mozda ste ti i tvoji frendovi neki genijalci kad i "zgubidani" ne rade ispod 6k kuna. Sry ali 6k kuna je generalno ok placa za nasu zemlju, i neka srednja ili 3 godine vise nisu garancija za takvu placu. Pa cak ni fer jer znam nekoliko njih koji rade za 3 soma. Ili znate puno ili imate hebene srece jer ako ti dobijes posao za 6 soma poslije srednje koje te ionako nauci minimalno divim ti se.

 

Ja ovom gore vjerujem da nema srece s poslom jer sam i sam nekada davno poslao stotinjak zivotopisa i zamolbi i nista. Pa sam kasnije lagao da znam prakticki sve i opet se nitko Knije javio. Eto sada je malo bolje, ali su bajke ako pricas da zgubidani rade za 6 soma bez ikakvog predznanja.

 Jedan kolega koji je završio Fer ima 9k to mu je prva plaća(s prijevozom), možeš ti i ne moraš vjerovat meni na riječ. Ja nemam razloga lagati.
Vidim da si iz Zaboka. Ja radim u mjestu Hum na Sutli, pa eto nadam se da ti to nekaj govori. Ima gore dosta firmi koji daju jako dobre plaće.
Svatko s kim sam razgovarao ne radi ispod  evo 5.7k. Znači "friški" s faksa. 5.7k imaju ovi di crtaju u autocadu.
Ne treba biti nikakav genijalac za to. Ovaj s 9k programira plc-ove. Jedan je u Degordianu iskreno s njim se nisam dugo čuo, al ostali su rekli da mu je super. Znam da je jedan otišao u Njemačku jer tamo ima rodbinu.

16 godina
offline
Kako sam dobio posao u Irskoj

@Mac sad mi je sve jasno, čim si rekao od kud si. Sada ti vjerujem :D

 

@onaj_čudni : sry ali pun si sebe i ne shvačaš što ti govorim. Meni ne moraš davat lekcije što je java i zašto si je odabrao. S obzirom na težinu jave garantiram da nemaš pojma. Java se uči doslovno godinama. I tu mislim na kvalitetno znanje.

 

Da si toliko dobar kao što misliš da jesi radio bi u struci. EOD.

Moj PC  
0 2 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
Re: Kako sam dobio posao u Irskoj

S obzirom na težinu jave garantiram da nemaš pojma.

 

Ponovo, sam sam rekao, više puta kako neznam Javu:

 

 

Ovak znam još malo core Java-e (nedovoljno za nikaj ozbiljno, ali tek učim)

...

Dođem doma - Java. Ali Java ide sporo jer je ogromna (prolazim kroz Core Java knjigu koja je više referenca s 1000 strana, a nakon nje Core Java 2 isto s 1000 strana).

...

Doslovno sam izjavio kako sam sve po malo. Dakle, sve za dva ili jedva tri, osim Web Designa, i kako sada učim Javu

 

 

A Za Web sam dao pojašnjenje i procijenu svojih sposobnosti:

 

Nisam ninja, nisam to niti rekao, ali nisam tele.

 

_____

Meni ne moraš davat lekcije što je java i zašto si je odabrao.

 

Nisam davao lekcije nego sam rekao zašto sam ja odlučivao kako sam odlučivao. Prezentirao sam svoj slijed misli tako da ljudi znaju kako sam donijeo svoje odluke. Niti jedne zle namjere nije bilo niti iza jedne moje izjave. 

Ovaj thread je možda najnekonsktruktivnije nešto što sam sreo u zadnjih godinu dana. Gore od 4chana. Čak se ne šalim. Ja sam se trudio biti potpuno korektan i dobio sam ovakav tretman. Svaka moja izjava se uzela na nož bez ikakvog povoda.

Ne shvaćam zašto ste svi toliko zločesti.

 

Ništa, ovo nema nikakvog smisla. Doviđenja ljudi.

16 godina
offline
Kako sam dobio posao u Irskoj

Ne kužim koji je tvoj problem? Dolaziš u temu vezanu za irsku, pišeš eseje o tome što ti učiš i što znaš, a shavačamo da znaš sve napola, tj slabo i plačeš se kako nema posla?

 

I onda kada ti se konstruktivno odgovori da se primiš jedne stvari i naučiš je kvalitetno bivaš uvrijeđen.

 

Dakle ponavljam, precijenjuješ se i bahat si.

 

Kada bi meni na razgovoru za posao pričao takve eseje kao što pišeš gore poslao bi te psihijatru.

 

Jedno je kada si samouvjeren s razlogom, ali ti si frende samouvjeren bez znanja.

 

 

Da ti rezimiram:

 

Nemaš pojma o bazama podataka da bi bio spreman raditi sa bazama.

 

Nemaš pojma o javi da bi bio spreman preuzeti zadatake vezane za programiranje jave u nekoj firmi.

 

Nemaš pojma o webu, jer jedno je dizajn stranice, drugo je programiranje stranice, treće je cms, četvrto je seo optimizacija i peto je ukupna implementacija. Ti misliš da to znaš dobro, ali ja ti kažem da nemaš pojma. O rupama o kodu neču ni pričati.

 

Nemaš pojma o pythonu koji slovi za "lakši", barem neki intermidi nivo, a za koji sam u zanjih mjesec dana vidio barem 20 oglasa.

 

Nemaš pojma i JS-u jer vidim kao da i to učiš (uglavnom njubina si).

 

 

Znaš administrirati linux/windowse ali nisi sposoban biti system admin/ engineer, dakle nisi ni jedno ni drugo. 

 

Radio si kao Data Analyst 7 mjeseci ali je to bilo davno, pa kao nemaš pojma ni o tome, ako u 7 mjeseci nisi polovio neke bitne stvari onda se odmah mani tog polja.

 

 

I što da ti mi na ovo sve kažemo, da si super, genije, i neznam šta i da su svi poslodavci kreteni jer te ne zaposle??

 

Takvih kao ti je puna burza. A najgore je od svega što si jako bahat. Odlepršaj i idi radit u skladište, a u slobodno vrijeme uči javi, ionako ces za koji tjedan počet učit c++, jer od svega te ništa ne drži na dulje staze.

 

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2017 23:16 (amd freak).
Moj PC  
2 2 hvala 0
15 godina
odjavljen
offline
Re: Kako sam dobio posao u Irskoj
Onaj Čudni kaže...
Ne slažem se. Trentutno učim Javu svaki dan. Zato sam pitao u vezi JavaScripta jer bi pomoću njega brže dobio posao vani jer lupanje po Angularu bi zbilja bilo brže nego Java core, pa JavaEE, pa Java Spring, pa ... 

 

Dođem doma - Java. Ali Java ide sporo jer je ogromna (prolazim kroz Core Java knjigu koja je više referenca s 1000 strana, a nakon nje Core Java 2 isto s 1000 strana).

 

Nadam se kako više nije zastario kao što ga se ja sjećam.

Vidiš, imaš problem. Rekao bi jedan moj bivši profesor, "ne znaš učiti".

 

Programiranje se ne uči tako da uzmeš reference book i učiš klase napamet. Koliko Java ima klasa i metoda u njima? Jel moraš svaku znati napamet? Jel itko pri zdravoj pameti zna cijeli framework napamet a da nije C ili tako neko low-level grebanje po metalu? Listanje tih 2k stranica je gubljenje vremena. Čitaj dalje:

Onaj Čudni kaže...

Možda si propustio:

 

znam administrirati Linux/Windows (godinu dana iskustva, onako zbrda zdola, neznam naredbe ali znam kaj trebam napraviti...)

Ovak znam još malo core Java-e (nedovoljno za nikaj ozbiljno, ali tek učim),

Pythona (opet nikaj konkretno),

SQL (ali ne da mogu živjeti od njega),

JS (googler, odnosno malo bolje od toga)

i s Integracijom Softwarea (pola godine, nešto slično MS Dynamics).

 

Doslovno sam izjavio kako sam sve po malo. Dakle, sve za dva ili jedva tri, osim Web Designa, i kako sada učim Javu. Javu sam izabrao jer je enterprise jezik, da to tako kažem, siguran izbor zbog svoje raširenosti u poslovnom svijetu. Naprimjer, ne ovisi o Micorsoftu kao C#, ne drži se pretežito Big Data i Linux skripti kao Python, nije sve više samo za embedded kao C... itd. Dakle pokušavam igrati na sigurno koliko god to nespretno zvučalo.

Jesam li možda napisao previše? Ne shvaćam zašto se stalno okreću moje riječi i pretpostavljaju stvari o meni? Prikazao sam neke svoje ne/vještine, bio potpuno iskren i dalje sve isto.

 

U vezi Web Designa - sve stručne osobe (neki Frotendaši koje sam upoznao, ekipa koja je završila Web Design) su bile pozitivno iznenađene mojim uradcima. Kod (markup, stylesheet, js script) je kratak koliko god može biti, zadovoljava sve standarde, osiguran je i za starije browsere, osiguran je i za promjene u budućnosti, ne raspada se niti na opskurnim browserima (doduše često koriste iste engine), pazio sam na sve detalje, razvoj branda svojih klijenata, na pravila i best-practices industrije (dakle i na one stvar articles, sections, kako napraviti stranicu za screen readere, kako pazti na ljude koji imaju problema s bojama i vidom itd itd), stranice su sve responsive i nisam koristio nikakav bootstrap i slično, sve ikone sam sam nacrtao, sve slike sam sam obradio, pazio sam na brzinu učitavanja iako ne pričamo o nekim masivnim web portalima.

Jack of all trades, master of none. Što o SQLu moraš znati? Kako složiti upit, što je stored procedura, što su viewi i što su joinovi. Za 99% posla ti ne treba ništa više. Naši ERPaši ne znaju više jer im ne treba. Sav posao se vrti oko CRUDa, nešto malo povezivanja par tablica i generiranje sile viewa (koji su uvijek na istu šablonu, jer seliš podatke iz šupljeg u prazno).

 

Isto vrijedi i za web development. Danas je suludo izmišljati bilo kakav framework bez izričite potrebe. Bootstrap i jQuery rade sve ovo što si nabrojao. Vrijeme koje si ulupao na pisanje svog frameworka si mogao potrošiti na proučavanje kako rade RESTful servisi. Mogao si izučiti node.js i napraviti neki glupi projekt od njega i Angulara sa elementarnim znanjem JSa. Ručno crtanje ikona je još jedan nenormalni primjer kako se stvari ne rade - oćeš od glyphiconsa na dalje, sve je tu, sve je nacrtano. Osim ako ne planiraš živjeti od crtanja ikonica, zašto bi to radio? Zašto gubiti vrijeme na to?

 

Jesi napravio i svoj web server? Svoj OS na kojem se vrti? Svoje alate za programiranje i dizajn? Nisi. Uzeo si gotovo jer je brže i kvalitetnije.

 

U takve finese sa pisanjem bilo kakvog frameworka ideš samo ako imaš već dobar dio gotov pa dopišeš što fali i onda imaš nešto što znaš kako radi i kako proširiti. To se ne radi ako nisi majstor u JSu, CSSu ili čemu već. Najveća greška koju netko može napraviti u tako tim početnim stadijima je izmišljanje tople vode. Umjesto da se koncentriraš na zadatak, ti crtaš ikonice. U realnom svijetu nitko to ne radi jer realni svijet ima rokove i cijenu. Nitko neće biti impresioniran sa time što si nakucao "novi" jQuery kojem fali pol funkcija - može se samo zapitati jesi li to radio jer ne znaš jQuery ili si stvarno genije. Stariji browseri su sa razlogom obsolete i na marginama udjela - nitko ih ne koristi. Kakva korist od stranice koja radi na sve i jednom browseru na planeti kad je njena izrada trajala duže i koštala više nego ona koja radi na HTML5? Što je najbolje, skoro svi CSS i JS frameworci imaju neke shimove sa kojima ih se može uz minimalno truda (desetak linija koda) natjerati da i na IE 6 rade. Možda nisu fancy kao tvoja ali pokazuju najbitnije.

 

Sam kažeš da znaš za dva ili tri. Doguraj to do 4. Ali doguraj dvije stvari do 4, ne šest do 2. Prije će te uzeti netko tko vidi da stvarno kužiš JS i njegove frameworke nego da ti je pod "skills" natrpano 20 stvari od kojih realno ne znaš niti jednu - opet, kao što sam kažeš.

Onaj Čudni kaže...
Problem s tim alatima i mojim poslom je u tome što to ne mogu prodati nikome, prespecijalizirani su. Vidio sam doslovno jedan oglas, npr. u Irskoj, s tim alatima a pregledao sam pola tisuće sigurno. Ako ne i više. U Austriji - 0. U par drugih država - samo partnere svoje tvrtke. I to 3 mjesta.

Onda proširi znanje. Automatizacija je dovoljno široko područje da se možeš uvaliti svuda. Kažem ti, zanima me to područje, radim sa više ljudi iz tog područja i totalno mi je nejasno kako si bez posla ako bar nešto znaš. Što si točno učio/radio? Level1 ili nešto vezano za Level2? PLCi ili upravljanje njima? Oboje je jako dobro plaćeno područje sa dosta izbora, doslovce od Italije na dalje.

 

I još jedna stvar - malo si "out of touch". W3 zastario? Pa oni donose fakin standarde koliko ja znam. Java kao glavni poslovni jezik? Kada, prije 10 godina? U Javi se ne radi ništa novo, samo se krpaju stara sranja (koja ne možeš održavati jer nemaš iskustva). C# u Microsoftovim raljama sa .net core koji je opensource? Core Java 2? Od kad je to, 2004. godina? Izabrao si možda najgori jezik za učiti, pogotovo zato jer nijednom nisi spomenuo Android development koji je idealna odskočna daska jer donosi brze rezultate i veliku potražnju (danas svaka šuša želi imati mobile app).

 

Danas je lakše postati programer nego ikad. Za web postoje lopate gotovih frameworka, HTML5 i CSS3 su dva standarda koja rade i liče na nešto (a i jednostavni su). Za mobitele uzmeš Ionic i imaš aplikaciju koja radi na sve tri platforme. IoT je isto jedno područje koje bi trebao proučiti baš zato jer si učio o automatizaciji i vjerojatno će samo rasti kao grana ITa.

 

Daj malo pogledaj latest releasove i knjige iz 2014 nadalje. Iznenadit ćeš se. To ti govorim sa najboljom namjerom. I ako nisi spreman čuti kritike i mišljenja, onda nemoj ništa ni pisati po javnim forumima. Ako ti se komentari ne sviđaju, odi si pitaj kompiće koji se kuže u frontend web.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2017 1:41 (Sum_of_all_fears).
12 godina
offline
Re: Kako sam dobio posao u Irskoj
Sum_of_all_fears kaže...

W3 zastario? Pa oni donose fakin standarde koliko ja znam. 

 Samo mala opaska. W3Schools stranica nema veze sa W3C koji donose standarde. samo im je ime retardirano i nepotrebno zbunjuju ljude.

 

Inace, W3Schools je prije bila jako losa stranica, danas su se dosta popravili i zna biti korisna, iako je meni puno draze procitati nesto na https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Learn

(╯- , -)╯︵ ┻━┻
10 godina
neaktivan
offline
Re: Kako sam dobio posao u Irskoj

Vidiš, imaš problem. Rekao bi jedan moj bivši profesor, "ne znaš učiti".
Programiranje se ne uči tako da uzmeš reference book i učiš klase napamet. Koliko Java ima klasa i metoda u njima? Jel moraš svaku znati napamet? Jel itko pri zdravoj pameti zna cijeli framework napamet a da nije C ili tako neko low-level grebanje po metalu? Listanje tih 2k stranica je gubljenje vremena.
...
Core Java 2? Od kad je to, 2004. godina?

 



Zapravo sam mislio na slijedeće knjige
Core Java Volume I--Fundamentals (9th Edition) (Core Series)
Core Java, Volume II--Advanced Features (9th Edition) (Core Series)
Između njih bih ugurao Effective Java (2nd Edition), Introduction to Algorithms, 3rd Edition (MIT Press) 3rd Edition te zadatke sa https://programmingbydoing.com/

 

 


Isto vrijedi i za web development. Danas je suludo izmišljati bilo kakav framework bez izričite potrebe. Bootstrap i jQuery rade sve ovo što si nabrojao. Vrijeme koje si ulupao na pisanje svog frameworka si mogao potrošiti na proučavanje kako rade RESTful servisi. Mogao si izučiti node.js i napraviti neki glupi projekt od njega i Angulara sa elementarnim znanjem JSa. Ručno crtanje ikona je još jedan nenormalni primjer kako se stvari ne rade - oćeš od glyphiconsa na dalje, sve je tu, sve je nacrtano. Osim ako ne planiraš živjeti od crtanja ikonica, zašto bi to radio? Zašto gubiti vrijeme na to?

 

 

Zapravo sam primjetio kako kod bootstrapa više vremena potrošim na premošćivanje njegovih stilova i slično nego na kada radim sve sam. Bootstrap koristim samo kao radim s nekim na većem projektu ili ako mislim akko će netko drugi uređivati stranicu nakon mene. Napravio sam, u pet dana, par templateova (LESS, HTML, malo JS) i s njima razvijem većinu kaj mi treba za tren. I sve je dokumentirano.
Ovo s ikonama- mislio sam na vektore zapravo. Napravio sam ih za zubarsku radnju jer nisam našao na netu nikaj zadovoljavajuće.

 


W3 zastario? Pa oni donose fakin standarde koliko ja znam.

 


http://www.w3fools.com/
Iako su se navodno popravili.


I ako nisi spreman čuti kritike i mišljenja, onda nemoj ništa ni pisati po javnim forumima

 



Računao sam kako neće biti AdHominem kako sam lijen, bahat i umišljen. Iskreno mi još uvijek nije jasno zašto sam optužen za navedeno, bio sam poprilično neutralan u svom pristupu. Možda je razlog to što nisam stavljao smješke (sada će misliti da i ovo pišem bahato ali ja se zapravo iskreno zapitkujem bez ikakve zle misli).

 

 

 

@jasmin_noir
Dao sam ti like ali zaslužuješ naklon do poda. Iz prve si predivno odgovorio na moja pitanja.
Iskreno hvala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2017 19:04 (Onaj Čudni).
16 godina
offline
Re: Kako sam dobio posao u Irskoj

Jesi stavio svoj CV na monster.ie ili neku sličnu stranicu? Imaš LinkedIn profil?

Po ovome svemu što znaš trebao bi ti se netko od recrutera javiti, barem jednom tjedno ako ništa...

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
14 godina
offline
Re: Kako sam dobio posao u Irskoj
amd freak kaže...

 i rade kao cnc operateri kao main job. jesus

 znaci ako ikad budem trazio posao u IT industriji da to ne stavljam u zivotopis ? xd evo bas citam u mrezi ,kaze direktor gaussa svako iskustvo je bitno ,i bas su mu se najbolje pokazali ljudi koje je zaposlio iako nisu bili dobro potkovani ,jer su se puno vise trudili zbog pruzene prilike

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2017 14:04 (loky4i4).
12 godina
offline
Kako sam dobio posao u Irskoj

Kako ne bih bio sretan kada ih placa 2500kn.

 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Kako sam dobio posao u Irskoj
ivanzu kaže...

Kako ne bih bio sretan kada ih placa 2500kn.

 ako ne znas bas nista , cak je i to oke ako si student ,skupis godinu dana iskustva i odeš u drugu firmu ako ti nece povecati placu

16 godina
offline
Re: Kako sam dobio posao u Irskoj
loky4i4 kaže...
amd freak kaže...

 i rade kao cnc operateri kao main job. jesus

 znaci ako ikad budem trazio posao u IT industriji da to ne stavljam u zivotopis ? xd evo bas citam u mrezi ,kaze direktor gaussa svako iskustvo je bitno ,i bas su mu se najbolje pokazali ljudi koje je zaposlio iako nisu bili dobro potkovani ,jer su se puno vise trudili zbog pruzene prilike

 

Ako se prijavljuješ za posao koji je vezan za IT, a promjenio si nekoliko poslova čemu uopće navodit da si radio npr godinu dana negdje nevezano za budući posao?

 

Ako ih baš to zanima lagano to kažeš na intervjuu. Čisto sumnjam da će ti posao cnc operatera pomoći kod zapošljavanja programiranja u javi :D

 

Poduzetnike ne zanima da li si radio na desetke radnih mjesta koliko ih zanima koliko si stručan. Netko tko je radio 2 godine u struci ima veče šanse od onog tko je radio 10 godina van struke.

 

Zato ja takve poslove izbjegavam napisati u cv-u. Meni možeš napisati da si radio i za NASU, ali badav ti ako to ne možeš dokazati na nekom konkretnom zadatku na kojem ću testirat tvoje znanje i snalaženje.

14 godina
offline
Re: Kako sam dobio posao u Irskoj
amd freak kaže...

 

Ako se prijavljuješ za posao koji je vezan za IT, a promjenio si nekoliko poslova čemu uopće navodit da si radio npr godinu dana negdje nevezano za budući posao?

 

Ako ih baš to zanima lagano to kažeš na intervjuu. Čisto sumnjam da će ti posao cnc operatera pomoći kod zapošljavanja programiranja u javi :D

 pa mislim da je ljepse vidjeti da si negdje radio , nego da ti bude prazno i da odmah odaš dojam neradnika ,ja sam 2g zaposlen kao cnc operater (imam 23),jednog dana se nadam preci u web dev. , i necu onda valjda ostaviti prazno radno iskustvo,kad mi je jedino :) 

16 godina
offline
Kako sam dobio posao u Irskoj

Pročitaj još jednom moj post sa razumijevanjem pa češ shvatiti.

 

Hint: U jednom dijelu ti piše "ako si promjenio više poslova"

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
Re: Kako sam dobio posao u Irskoj
Sto ste sad navalili na cnc operatere ko da su govna? :D Iskusan CNC operater moze okretat fine novce,cak i Hrvatskoj...jos ak zna barat nekim CAM softwareom tipa Mastercam...samo nebo je granica! :)
 
4 0 hvala 0
12 godina
offline
Kako sam dobio posao u Irskoj

CNC Operater je dobar posao, placa nije loša, posao lagan i zanimljiv.

 
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice