Samsung i8000 Omnia II

poruka: 2
|
čitano: 4.306
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Samsung i8000 Omnia II".
16 godina
moderator
offline
[Recenzija] drpetric: Samsung i8000 Omnia II
Top-model koji Samsung trenutačno nudi među svojim mobilnim telefonima jest aparat i8000, poznatiji kao Omnia II. Kako se dade zaključiti iz imena, riječ je o nasljedniku prve Omnie, no ne i mnogima daleko draže Omnie HD. Sjetit ćete se da je HD izvedba Omnie bila više multimedijski nego poslovno orijentirana, čemu je uvelike pridonosila i činjenica da Samsung u nju nije ugradio Microsoftov Windows Mobile kao operacijski sustav, već svoj vlastiti, kakav koristi na većini telefona, a koji smatramo jednostavnijim, intiutivnijim, bržim i preglednijim – no ne nužno i snažnijim.
Upravo povratak na Windows Mobile smatramo najvećom manom modela Omnia II, bez obzira na to što se radi o verziji 6.5 ovog operacijskog sustava, koja ispravlja dobar dio nedostataka svojih prethodnika. Ipak, baš zbog tog OS-a rad s ovim aparatom zna postati konfuzan; do nekih se nimalo opskurnih opcija mora dolaziti dubokim kopanjem kroz izbornike, a sve skupa samo po sebi je i ponešto sporije nego kod drugih operacijskih sustava. Srećom, početni ekran je Samsung ipak prilagodio svojoj standardnoj liniji telefona, pa su podržani famozni desktopi s mogućnošću dodavanja widgeta tog proizvođača.
Što se tiče tehnologija i softverskih sposobnosti ovog telefona, podržano je apsolutno sve što možete zamisliti, pa nema nekog osobitog smisla da to komentiramo. Kako je riječ prvenstveno o poslovno orijentiranoj napravi, zanimljivo će vam biti da ugrađeni web browser u većini slučajeva ispravno interpretira stranice te da je njihovo zumiranje prstima i pomicanje dosta elegantno. Podržan je čak i Flash u browseru, no upravo tu ponekad interpretacija zašteka, pa bismo voljeli da su Microsoft i Samsung to ipak mrvicu opreznije doradili.
Sve se to odvija na golemom ekranu dijagonale od čak 3,7 inča, što doista pruža vrhunski doživljaj pri korištenju aparata. Zbog te je veličine tipkanje po ekranskoj simulaciji tipkovnice vrlo solidno riješeno, a s njime se čak se i baterija nosi dobro. Omnia II će vam se ipak svidjeti samo ako ste od onih koji uspijevaju probaviti mobilne Windowse.
ukupna ocjena
 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Samsung i8000 Omnia II

Omnia HD (i8910gt) korisiti Symbian s60 pete generacije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.5.2010 16:33 (gkelekov).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice